O plimbare prin parc

Mă tot plângeam eu că n-am parcuri prin zonă, că n-am alei pe unde să mă plimb cu Ada, dar Berlinul abundă în zone verzi, unele chiar gigantice. Are lacuri, are ape curgătoare, păduri și parcuri cu duiumul. După ce în weekendul Paștelui catolic toate site-urile de travel și lifestyle dedicate orașului au publicat topuri peste topuri cu cele mai frumoase și family friendly parcuri, mi-am făcut o listă cu cele prin care vreau să mă plimb.

Azi am ajuns într-un parc din cartierul vecin, pe care l-am ales mai mult pentru că i-am văzut fântâna într-un alt articol. Parcul Poporului pe numele lui (Volkspark Friedrichshain) e, clișeic vorbind, o oază de liniște și de verdeață în mijlocul forfotei orașului.

Mă aflam prin zonă că-l dusesem pe Ricky la veterinar pentru injecția bilunară și dacă tot suntem singuri (Sotzu’ e la Köln până diseară) și nu ne aștepta nimeni acasă, m-am dus cu Ada și cu câinele la plimbare prin parc.

Plimbare care m-a fermecat și e inutil să vă spun că m-am îndrăgostit pe loc de parc și-abia aștept zilele cu soare să ne mai plimbăm, să stau pe-o bancă sau pe o pătură și să citesc în timp ce Ada se joacă lângă mine. Timișoara are parcuri frumoase, dar din păcate nu ai voie să le calci iarba, ce să vorbim de picnic când ți se năzare, de alergat câinii și de adunat copiii de prin copaci. Sunt doar decorative și restrictive. Îmi pare tare rău că n-am făcut mai multe poze să ilustrez articolul ăsta cu câinii care se alergau peste tot, cu copiii care jucau fotbal cu tații lor pe iarbă sau se dădeau neobosiți cu trotinetele/bicicletele/rolele.

Parcurile înseamnă libertate, liniște și natură și mă bucur enorm că sunt atât de multe aici, atât de diferite și atât de mari.

Vă mai povestesc și altă dată despre ele. Acum poze:

Statui:

Ochiuri de apă:

Rațe (când am văzut-o pe asta că se mișca am crezut că e teleghidată pentru că părea din plastic; superbă)

Pârâuri artificiale, dar de un efect deosebit:

Nelipsitul urs:

Locuri de joacă special amenajate:

Fântâna care m-a atras în parcul ăsta.
Din spate:

Din față: