Nu mă sperie nopțile ce vor să vie

Unul dintre cele mai des primite sfaturi pe care le primesc de când sunt gravidă este:

Dormi acuma cât mai poți că după ce vine copilul n-o să mai ai timp de asta.

Ce nu știe lumea e că eu n-am mai avut o noapte completă, fără treziri, de foarte multe luni. Poate nu chiar de la începutul sarcinii, dar de prin luna a treia nu-mi aduc aminte să fi dormit întruna de la ora 23, să zicem, până dimineața la 7.

Odată pentru că am avut un trainer fooooarte bun, a doua pentru că vizitele la toaletă variau încă de pe atunci între 3 și 5 și asta nu s-a schimbat nici până acum. Și n-ar fi atât de cumplit dacă aș putea adormi la loc imediat cum mă întorc în pat. Câteodată mai reușesc după ce mă întorc de la toaletă, dar când trebuie să-l scot pe Ricky afară… nici o șansă să mai adorm în următoarele două ore. Când mergeam la lucru era oribil. Mă trezeam pe la 2-3 noaptea și stăteam trează până pe la vreo 5. Adormeam și la 7 suna prima alarmă, la 8 a doua și la 9 abia mă puteam târî la birou. În nopțile în care mă trezeam pe la 4:30, până la 7 nu puneam geană pe geană. Atunci îmi sunam șeful și-l anunțam că nu-s funcțională și că voi lucra de acasă în ziua aia, după ce mă trezesc. Și nopțile astea se întâmplau cam o dată pe săptămână sau o dată la 3-4.

Acum, frecvența s-a mărit, pentru că după crizele de epilepsie, Ricky s-a învățat să fie scos afară. Și „îl trece” cam în fiecare noapte la ora 3 și începe să plângă. Și nu se oprește până nu îl duce cineva afară. Eu sunt cineva-ul ăla pentru că n-o să-l trezesc pe Sotz, care a doua zi merge la lucru. Și ieșim la o plimbare scurtă după care el se ușurează și mie îmi sare somnul. Mă pun în pat, citesc, mă joc pe telefon și pe la 5-6-7 adorm și eu. Partea bună e că acum pot dormi când am chef în timpul zilei, că nu mai lucrez de acasă.

Așadar, vedeți bine că-s super pregătită pentru nopțile în care Ada va plânge de foame, colici sau că are scutecul plin. Măcar pe ea nu trebuie s-o scot la plimbare în toiul nopții.