Cadou pentru colega soțului

Dacă anul ăsta n-am ocazia să particip la nici un Secret Santa de la care să primesc EU un cadou, nu-i nimic că are grijă Sotzu’ să mă implice într-al lui. Pare-se a uitat că I really suck la făcut cadouri, dar cum pe toate în casa asta le fac eu, de ce n-aș face-o și pe asta?

Vineri are Secret Santa la birou și i-a picat o colegă despre care nu știe prea multe și cu care nu vorbește prea multe. Eu mă căznesc de-mi sar capacele să cumpăr cadouri pentru prietenele mele pe care le cunosc, cu care vorbesc non-stop și știu și ce gândesc, cum să aleg eu un cadou pentru o necunoscută pe care nici măcar n-am văzut-o? Sotzului i se pare că it’s the right job for me… Și cum nu vreau să-l las de izbeliște, că totuși sunt de treabă, comentând, dându-mi ochii peste cap întruna și încercând idei peste idei respinse de dumnealui cu un NU scurt si categoric, am năvălit pe profilul de Facebook al fetei. De pe contul lui, să am acces total. Cum timeline-ul ei nu-mi spune decât că-i place în cluburi și că are un pudel imperial (<3), am răscolit printre paginile care-i plac. Am strâmbat din nas la câteva (Radu F., La Maruță), dar fata are și gusturi bune (House, Hugh Laurie, MAC Cosmetics, Minions, Beyonce și alte câteva) care m-au inspirat cât de cât. Mă găndeam că i-aș putea lua cartea lui Hugh Laurie, Traficantul de arme, niște cosmetice de la MAC, așa mai generale care să se potrivească indiferent de gusturi, ceva cu Minions că, slavă cerului, sunt tone de chestii cu Minions pe ele, o carte cu rețete de smoothies, că îi place o pagină cu rețete de smoothies, un album mai deosebit de-al lui Beyonce sau cartea Andreei Raicu pe care am primit-o și eu, dar am făcut-o deja cadou.

Și-am plecat la cumpărături, înarmată cât de cât cu răbdare și chef de cumpărături. Toate astea le-am epuizat la Cărturești, unde m-am uitat la CD-uri de m-am plictisit că n-am mai avut chef să mă uit nici la cărți. Am găsit un album de-al lui Beyonce, dar nu l-am luat ca nu m-a impresionat. Am întrebat vânzătoarea dacă are vreo carte despre Beyonce. N-avea. N-am mai întrebat nici de Hugh Laurie, nici de Andreea Raicu, că deja mă decisesem să mă duc la MAC. Și hotărâtă nevoie mare am plecat de-acolo după 3 minute, cu buza umflată, când am auzit că un rimel, pardon, mascara, e 100 de lei, iar cel mai simplu fard de ochi, într-o culoare, e de la 135 de lei în sus. Oricât de „de firmă” ar fi fost, parcă să îți aducă Moșu un fard de ochi un pic mai mare decât o monedă, e cam… micuț. Așa că m-am îndreptat către Sephora care era peste drum de MAC, am inspectat terenul și-am ieșit de-acolo cu durere de cap de la mirosul de parfumuri. Am zis că orice problemă se rezolvă cu un borcan mare de Nutella, așa că m-am îndreptat către Auchan. Numai bine, mai aveam ceva de cumpărat și împăcam și capra și varza. Doar că în drumul meu către Auchan, am dat de un anticariat unde am găsit o carte cu sucuri naturale pe care am cumpărat-o pe loc, după care m-am răzgândit și m-am întors la Sephora unde văzusem un set de nuanțe pentru smokey eyes la 65 de lei.

Așadar, fata va primi de la Secret Santa o carte de sucuri naturale și un fard de pleoape. Să-i fie de bine.