Fetița cu picioarele peste cap

Ieri s-a împlinit fix o lună de la ultima întâlnire cu Ada, așa că era momentul să ne întâlnim din nou (la 17 săptămâni și 3 zile). Și cu drag raportez că e 100% Ada, cică s-a văzut clar ca bună ziua, deci nici o urmă, nici o șansă să fie Tudor. Și e bine, pentru că nu știu cum m-aș fi readaptat la fostele dorințe. De data trecută și până acum mi-am făcut destule vise și speranțe și m-am acomodat cu ideea atât de bine, că aș fi fost dezamăgită dacă doctorița mi-ar fi spus că s-a înșelat data trecută.

Despre activitatea ei n-am noutăți, pentru că aparent e încă foarte cuminte. Deși își ținea picioarele peste cap (!!!) într-o poziție aproape imposibilă, dar normală, stătea atât de adunată și cuminte că n-a fost chip s-o măsoare din creștet până în picioare. S-a estimat că are în jur de 17 cm și 200gr. Întâlnirea n-a fost, prin urmare, prea spectaculoasă, dar m-am bucurat enorm s-o văd. Eu totuși m-am distrat când am văzut-o contorsionată așa cu picioarele peste cap sau ghemuita ca un covrig.

Ce-am mai aflat nou, pentru că nu știam detalii, au fost rezultatele de la măsuratorile pentru Sindromul Down, care sunt perfecte, după cum spune doctorița, că pentru mine scrie în chineză pe foile alea. Interpretarea analizelor și a măsuratorilor de data trecută a luat vreo 2 zile, așa că m-a anunțat printr-un sms ca totul e bine cu testul, dar acum am intrebat, că mă rodea curiozitatea. Mi-e explicat, dar tot n-am înțeles în întregime, m-am limitat la a mă bucura de ajdectivele pozitive pe care le cunoșteam.

S-a uitat și la inimioară, are toate cele 4 camere funcționale, cutia craniană cu creierul și cerebelul arată bine și ea, femurul are lungimea care trebuie, are câte 5 degete la mânuțe, coloana vertebrală e ok, lichidul amniotic e bun, placenta e ok și ea, deci totul pare OK. Mă bucur, deși sunt atât de stresată înainte de fiecare control și, așa cum i-am zis și doctoriței, la câte mă dor pe mine și de câte mă bănuiesc că sufăr, în ipohondria mea, de fiecare dată când analizele ies bune și primesc vești bune, sunt mereu luată prin surprindere, pentru că chiar nu mă aștept să fie totul OK.

Cred că duminică, de 8 martie, am simțit-o prima dată mișcând. I-am descris doctoriței, „bulele” și „peștișorul” pe care le-am simțit și a zis că e foarte probabil să fi fost Ada mai activă decât  ieri. Clar nu mai merg lunea la control… poate e mai adormită la început de săptămână. Data viitoare mergem miercuri, iar eu tot sper ca o să îmi facă cu mânuța. :)) Nu mă luați în seamă, hormonii mi-au invadat creierul și azi nu mai gândesc cu capul, ci cu inima. Îmi revin mâine.