Nu-i de-ajuns să-ţi roteşti gâtul

M-am gândit că scap de extenuarea fizică dacă aflu câteva trucuri şi câteva mişcari pe care le pot face la birou, stând pe scaun. Ei bine nu. Cu trişul nu merge, cel puţin când vine vorba de mişcare, nu prea poţi s-o fentezi. Eu sunt delăsătoare, foarte delăsătoare şi nu mă motivează mai nimic. Poate doar o tabără în care să fiu înconjurată de fotomodele, de tipe care arată trăznet şi eu să fiu răţuşca cea urâtă, plină de colăcei, de celulită, nebronzată, netonifiată şi nepregătită să îmi arăt trupul în lume. Aia da, aia cred că m-ar motiva cât de cât să mă mişc mai mult şi mai des.

Pentru că Programul Activia pune la dispoziţia oricui vrea să-şi revizuiască obiceiurile sănătoase nişte specialişti aleşi special pentru a ne îndruma pe calea cea bună, i-am scris lui Marius Nedelcu, country manager World Class România, pentru a-i cere câteva exemple de exerciţii ce pot fi făcute atunci când stăm la calculator. Deşi speram să-mi clădesc un articol pe sfaturile lui, nu mi-a ieşit. Pentru că Marius mi-a spus aşa:

În afară de câteva rotiri ale gâtului şi umerilor, altceva nu prea ai ce să faci la birou sau în faţa calculatorului. Şi oricum acestea sunt mai mult exerciţii de relaxare şi nu exerciţii de întreţinere fizică!

Pe langă asta, eu nu încurajez aşa ceva… toţi ar trebui să ne facem timp pentru sală şi să găsim ambiţie pentru a mânca sănătos.

Eu iţi recomand să scrii acel articol şi să le recomanzi oamenilor să facă mişcare în aer liber sau să meargă la sală şi nu să le dai “scurtături”…

N-are rost să vă spun că după un mail ca asta, mi-a fost ruşine că am întrebat ce-am întrebat. Ştiu că are dreptate, ştiu că ne suntem datori nouă înşine să avem grijă de trupurile noastre. Nu numai pentru a arata bine, ci şi pentru a ne simţi bine. Prin mailul ăsta, dojana lui Marius m-a ambiţionat puţin. Sunt câteva kilograme de care vreau să scap, vreau să-mi modelez puţin picioarele pentru că prea mi-am bătut joc de ele mâncând toate prostiile, vreau să-mi redobândesc talia de care până şi prietenele mele îşi aduc aminte. Nu promit că voi merge la sală, cel puţin nu pe căldurile astea. N-are rost să mă mint singură şi nici să vă mint pe voi. Însă voi merge la lucru cu bicicleta sau pe jos – acum că ne-am mutat şi că nu mai există pericolul să mi-o fure, nu mai am nici o scuză dacă n-o fac. La dulciuri am mai renunţat şi nu mai bag în mine o tabletă de ciocolată odată. M-am obişnuit să mănânc fructe în fiecare zi şi chiar tânjesc după ele când nu le am în preajmă.

Cred că ar trebui să-mi printez mailul lui Marius, să mi-l lipesc pe frigider şi să-l citesc zilnic. Pentru motivare.