Dificultatea de a alege cel mai popular cadou

Am recunoscut în nenumărate rânduri că sunt praf la făcut cadouri. Dacă nu știu exact ce îi place omului sau exact ce i-ar trebui în momentul ăla al vieții, gafez la scară mare. Deci nu-s cea mai indicată persoană pe care s-o întrebați ce trebuie să-i cumpărați lui X sau Y, chiar dacă îi cunosc.

Și că vorbeam în titlu de cel mai popular cadou, așa-i că v-ați gândit din prima la parfum? Greu îmi vine să cred că v-a trecut altceva prin minte. Problema cu popularitatea asta e că de foarte, foarte multe ori se transformă într-o impresie proastă despre cel care face cadoul. Pentru că un parfum e foarte greu de nimerit dacă nu știi exact ce-i place doamnei sau domnului căruia i-l cumperi.

Deci cum alegem un parfum, care să nu se transforme într-un cadou penibil și care să arate ca ceva cumpărat în grabă și impersonal? Ha, v-am spus că nu-s persoana pe care să o întrebați de cadouri, dar câteva reguli de bun simț pot da. Pentru că niciodată nu fac cadou parfumuri.

Cea mai sigură cale e să știi ce parfum folosește persoana cadorisită. Dacă-i un parfum scump, care costă cam un sfert de salariu, e OK pentru că probabil o scutești de o cheltuială. Dacă are prețul unui bilet la cinema, poți cădea în extrema cealalată și să dai chix cu un cadou ieftin.

Apoi, aproape la fel de simplu e dacă știi ce parfum își dorește sărbătoritul/sărbătorita. La fel, poate e prea scump și nu și-l permite chiar atunci – caz în care sigur îi faci o bucurie. Poate nu-l găsește nicăieri și reușești tu să îl/o surprinzi.

Cum poți da greș cu un parfum pe post de cadou?

– să-i iei o copie după ceva scump

– să nu-i știi gusturile și să-i iei, de exemplu, un parfum dulce când ei îi plac mirosurile de flori sau cele proaspete. Sau, poate urăște un brand și nici nu vrea să se apropie de el, iar tu te prezinți fix cu aia.

– să-i iei parfum fără să știi daca îi place sau nu să se parfumeze

– să îi iei un cadou scump bazându-te pe brand. E Chanel, tre’ să-i placă! Mmmmmnu…

– să-i iei parfumul preferat fără să te consulți cu jumătatea sărbătoriului/sărbătoritei și să te asiguri ca nu-i luați amândoi același cadou.

Cam astea ar fi regulile mele de neîncălcat dacă ar fi să cumpăr un parfum și să-l fac cadou.

Ale voastre care-s regulile de făcut cadou un parfum?

sursa foto > parfumuri > Shutterstock

10 Comments

 • Maya

  Daca nu stiu exact ce ar vrea nu risc. Singurele parfumuri daruite au fost mamei si sotului. Ei ca stiam ce vrea si lui ca asa mi-ar placea sa miroasa. In rest zic ca cadourile cele mai ok sunt cartile,esarfele si posibil ceasurile. Pentru toate trebuie putina cercetare sa nu ajungi sa ii iei o esarfa de bunica doar pentru ca poarta esarfe. Lung subiect de discutie oricum
  Maya a scris pe blog despre Excursie Heidelberg-Luxemburg-Trier IIIMy Profile

 • Roxana

  Aveam un parfum de la Avon care mie imi placea foarte tare , era acel Dream Life cu aroma lui puternica si speciala . Pe motivul asta si nu altul m-am gandit sa il fac cadou unei bune prietene si am cumparat o sticla pentru ea. Cand a venit ziua ei si i l-am data l-a deschis si-a parfumat incheietura mainii si mi-a zis: “E prea tare pentru mine, asta e pentru serate, concerte, evenimente. ”
  A fost un dus cu apa rece atunci, dar a fost ziua cand mi-am jurat sa nu imi mai bag nasul in parfumuri pentru altii niciodata.
  Roxana a scris pe blog despre Noi nu emigram pentru ca nu putemMy Profile

 • Diana

  Eu am cumparat parfumuri doar pt persoane pe care le stiu bine, prietenele cele mai bune, sot. Rateu am dat cu incapatanare de 3 ori la soacra-mea, nu-i mai cumpar parfumuri sau cosmetice ca nu o inteleg efectiv, ii iau carti, aici o nimeresc lejer si se bucura mult. I-am luat o data Chanel 5, pe principiul e chanel 5, e doamna de o anume varsta, n-a zis nimic, dar l-am vazut luni la rand la expozitie neconsumat si apoi a disparut ? dupa aia, ce m-am gandit eu, zic asta era prea tare, folosea ceva floral de la Avon, hai sa-i iau o similitudine mai acatarii, nu mai stiu ce am luat, tot la expozitie a stat ? a treia oara am vazut ca i se termina parfumul, zic ura, i-am luat fix la fel. Umm, a aparut altul si cadoul meu, ati ghicit, a stat tot la expozitie cateva luni :))))
  Mie nu-mi face nimeni cadou parfumuri pt ca ma stiu sucita , dar mi-ar placea sa ma surprinda, cum ma straduiesc eu cand le iau prietenelor, stiu ce le place si ce au in dulap si stau in parfumerie sa potrivesc ceva. ..
  Diana a scris pe blog despre ce mai citesc cand nu citesc prostiiMy Profile

 • Nico

  Hmm
  Eu nu as lua niciodata cadou un parfum
  Sa iti spun de ce: Pt ca eu insami am primit atat de des parfumuri incat am ajuns sa le urasc. Sincer, un parfum este ceva atat de personal si imi doresc sa mi-l aleg singura. Nu (mai) vreau sa folosesc ceva doar pt ca am primit si imi place cat de cat – vreau sa iubesc felul in care miros.

 • ianca

  Eu cu prietenele mele avem fiecare un ”wishlist” de ziua noastră, și s-a nimerit ca anul trecut acest wishlist să conțină parfumuri. Dar sunt parfumuri pe care ele le doreau, le voiau, le știau – așa că noi nu am făcut decât să le scutim de o cheltuială în plus, și să le facem un cadou util. În alte circumstanțe – fără a ști că persoana își dorește + fără a ști CE își dorește – eu nu fac cadouri parfumuri. Mi se pare foarte riscant. 🙂

 • o femeie

  si eu sunt praf la facut cadouri iar la parfumuri sunt nula. Daca nu imi sopteste o pasarea cu ce isi doreste…. nu risc. Si musai din magazine recunoscute, ca falsurile…

 • Delia

  Am riscat cu un astfel de cadou pentru mama. Asta pentru ca ii stiu gusturile, desi percepem diferit aroma ”fresh”.Am nimerit a doua oara :))
  Sotului pot sa ii cumpar orice, ii plac toate, dar pentru altii nu mai risc.
  Delia a scris pe blog despre Seriale preferateMy Profile

 • Petruta

  Săptămâna trecută a fost ziua prietenei mele şi ştiam că îşi doreşte un parfum. Aşa că am rugat-o să îmi dea trei variante de parfum care îi plac şi uite aşa nu am avut cum să dau greş şi a fost şi surprinsă că nu a ştiut exact ce primeşte 🙂
  Eu zic că la parfumuri este riscant să cumperi aşa de capul tău, mai bine te informezi în prealabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge