Dificultatea de a alege cel mai popular cadou

Am recunoscut în nenumărate rânduri că sunt praf la făcut cadouri. Dacă nu știu exact ce îi place omului sau exact ce i-ar trebui în momentul ăla al vieții, gafez la scară mare. Deci nu-s cea mai indicată persoană pe care s-o întrebați ce trebuie să-i cumpărați lui X sau Y, chiar dacă îi cunosc.

Și că vorbeam în titlu de cel mai popular cadou, așa-i că v-ați gândit din prima la parfum? Greu îmi vine să cred că v-a trecut altceva prin minte. Problema cu popularitatea asta e că de foarte, foarte multe ori se transformă într-o impresie proastă despre cel care face cadoul. Pentru că un parfum e foarte greu de nimerit dacă nu știi exact ce-i place doamnei sau domnului căruia i-l cumperi.

Deci cum alegem un parfum, care să nu se transforme într-un cadou penibil și care să arate ca ceva cumpărat în grabă și impersonal? Ha, v-am spus că nu-s persoana pe care să o întrebați de cadouri, dar câteva reguli de bun simț pot da. Pentru că niciodată nu fac cadou parfumuri.

Cea mai sigură cale e să știi ce parfum folosește persoana cadorisită. Dacă-i un parfum scump, care costă cam un sfert de salariu, e OK pentru că probabil o scutești de o cheltuială. Dacă are prețul unui bilet la cinema, poți cădea în extrema cealalată și să dai chix cu un cadou ieftin.

Apoi, aproape la fel de simplu e dacă știi ce parfum își dorește sărbătoritul/sărbătorita. La fel, poate e prea scump și nu și-l permite chiar atunci – caz în care sigur îi faci o bucurie. Poate nu-l găsește nicăieri și reușești tu să îl/o surprinzi.

Cum poți da greș cu un parfum pe post de cadou?

– să-i iei o copie după ceva scump

– să nu-i știi gusturile și să-i iei, de exemplu, un parfum dulce când ei îi plac mirosurile de flori sau cele proaspete. Sau, poate urăște un brand și nici nu vrea să se apropie de el, iar tu te prezinți fix cu aia.

– să-i iei parfum fără să știi daca îi place sau nu să se parfumeze

– să îi iei un cadou scump bazându-te pe brand. E Chanel, tre’ să-i placă! Mmmmmnu…

– să-i iei parfumul preferat fără să te consulți cu jumătatea sărbătoriului/sărbătoritei și să te asiguri ca nu-i luați amândoi același cadou.

Cam astea ar fi regulile mele de neîncălcat dacă ar fi să cumpăr un parfum și să-l fac cadou.

Ale voastre care-s regulile de făcut cadou un parfum?

sursa foto > parfumuri > Shutterstock