Andreea şi supereroii

Nu ştiu de ce mi-a luat atâta să scriu un post despre un subiect atât de drag mie, dar momentul ales se potriveşte de minune luna asta.

Dacă până anul trecut, supereroul favorit era Batman, ei, lucrurile s-au schimbat de când am dat de Iron Man. Toată nebunia cu supereroii a început de când Iubi mi-a zis că aş face bine să mă uit la Iron Man că o să-mi placă. Nu m-am uitat chiar atunci, dar l-am ascultat, şi vai, ce bine am făcut! M-am îndrăgostit iremediabil de Tony Stark, pardon de Robert Downey Jr. în rolul lui Tony Stark şi de-atunci am văzut aproape tot ce-am prins şi m-a interesat.

După ce-am văzut la cinema Real Steel, m-am apucat de X-Men, că doar Hugh Jackman e unul dintre actorii mei preferaţi, aşa că Wolverine trebuia urmărit în actiune. Am dat gata şi cele 3 filme din prima trilogie X-Men, am văzut şi X-Men Origins: Wolverine şi prima parte din a doua trilogie (?!). Acum aştept cu nerăbdare The Wolverine.


Deşi prima serie Spiderman nu m-a atras din pricina actorului principal, totuşi era cineva acolo pentru care ar fi meritat să văd cele trei filme: James Franco. Mă rog, nu le-am urmărit cap-coadă, dar ştiu despre ce-i vorbă şi cam cum se manifestă personajele. Altfel stau treburile acuma că noul şi „amazing-ul” Spiderman e Andrew Garfield. 😀 Ioi, ioi, abia aştept să-l văd luna asta, când mă returnez din concediu. Evident, sper că producţia va depăşi aşteptările şi va primi cel puţin 2 sequel-uri.


Luna asta ar fi fost mai tristă fără Batman, dar oricum va fi tristă pentru că-i ultima parte din trilogia Dark Knight. N-are sens să vă spun câtă lume aşteaptă filmul ăsta şi câte se aşteaptă de la filmul ăsta. Să vă zic că şi Christian Bale e unul dintre preferaţii mei? Nu vă mai zic.


De când am văzut The Avengers – inutil să-l calific şi eu ca cel mai tare film cu supereroi ever  – am fost mai atentă la Thor, Hulk şi Captain America, pe care nu le-am văzut. Dacă ultimele două încă nu m-au făcut într-atât de curioasă încât să le caut, după ce l-am descoperit pe Chris Hemsworth în Snow White and The Huntsman, am văzut acum 2 seri şi jumătate din Thor. Cum prind puţin timp liber, văd şi a doua jumătate.


Da, sunt topită după supereroi sau, poate după actorii care le dau viaţă. Toţi actorii principali îmi sunt foarte dragi şi petrec minute bune pe youtube urmărind interviuri cu ei şi nu mă pot sătura. Încă nu mă pot decide dacă îmi place mai mult Batman sau Iron Man, dar, la urma urmei, de ce-aş alege? Nu ştiu ce alţi actori i-ar putea interpreta mai bine decât o fac cei de acum, dar aşa cum Heath Ledger e Joker-ul desăvârşit aşa şi Christian Bale e Batmanul desăvârşit şi Robert Downey Jr. Iron Man-ul desăvârşit. Sper ca şi Andrew Garfield să fie THE Spiderman.

Voi ce-aveţi de zis despre supereroi?

19 Comments

 • vienela

  Romantismul meu nejustificat si nemuritor nu imi da voie sa indragesc alt erou, de cand l-am descoperit pe Wolverine.
  Dar imi place mult si Keanu Reeves- actorul.

 • Rox

  La mine totul a inceput cu desenele animate X-Men 😀
  Am vazut toate filmele din lista ta (si toate filmele din seria veche de Batman) si abia astept si eu Spiderman si ultimul Batman.
  Sunt curioasa daca va fi si un post “Andreea si spionii” 😀 In ultima vreme m-am pus pe recuperat la capitolul asta si sunt tare curioasa care sunt preferatele tale din genul asta.

 • Oana S.

  Eu m-am îndrăgostit de Hugh Jackman. Teribil. Iremediabil. Şi nu cred că mai are rost să zic că X-MEN e seria mea favorită cu eroi 😀

 • Mihai

  Sunt de acord cu tine, dar seria Spider-Man a luat-o pe aratura. Eroul meu a fost si ramane Batman, insa Iron Man sau Wolverine sunt amandoi pe locul 2. Daca vrei sa alegi actorul care a facut cel mai bun rol de super-erou, atunci trebuie sa te uiti la toate filmele. Cred ca Michael Keaton a fost cel mai bun Batman, insa Christian Bale este foarte bun si el. Mi-a mai placut si Batman-ul lui Val Kilmer, pentru ca au jucat si Nicole Kidman, Jim Carrey si Tommy Lee Jones (pe muzica celor de la U2).

  Asa cum spune si Rox, totul a inceput de la desenele animate cu Batman TAS (seria inceputa in 1992 si terminata 1995) si bineinteles X-Men TAS (inceputa in 1992 si terminata in 1997).

  • Tomata

   ah, stai ca n-am vazut inca noul Spiderman, nu stim inca cum va fi, daca a luat-o sau nu pe aratura 😛 Am vazut si eu toate Batman-urile, dar raman la Bale ca preferat 🙂

 • Claudiu

  Nu ai spus nimic despre Superman. Pune mâna pe Superman, filmul din 1978 cu Christopher Reeve și apoi pe Superman II: The Richard Donner Cut (varianta din 2006 a filmului din 1980, continuarea celui din 1978). Sari peste restul, inclusiv peste cel nou, Superman Returns, din 2006.

  Superman este mai vechi, mai retro, mai naiv, dar este filmul definitoriu pentru genul cu super-eroi, prinde exact esența personajului iar Christopher Reeve este un Superman/Clark kent perfect, cum nu știu dacă va mai fi altul. Cel puțin pentru mine, poate și din cauza vârstei la care l-am văzut prima dată. The Dark Knight este un film foarte bun, iar singurul său defect ar fi că este prea realist pentru un film cu supereroi.

  Și să ne spui dacă-ți place.

  • Tomata

   ah, am vazut Superman cu Christopher Reeve, mi-a placut mult. 🙂 El ramane primul supererou pe care l-am “cunoscut”. 🙂

 • Kadia

  exact de superman voiam sa zic si eu, Superman al lui Christopher Reeve a fost foarte mult timp favoritul meu. Mi-a mai placut Batman-ul lui Val Kilmer si din cei noi as zice ca Thor.

 • Oana

  Eu n-am absolut deloc rabdare sa ma uit la filme cu supereroi, desi daca ajung la vreunul la cineva obligata de Alex imi place… parca :D.

 • sakura

  Se pune daca vin si eu asa mai tarziu cu supereroii mei?

  Sportacus din desenele animate Oraselul Lenes 🙂
  Superman cu Christopher Reeve
  Batman cu Val Kilmer

  si Agentul 007 cu Pierce Brosnan. se pune?
  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge