Dacă m-aș reîncarna în plantă, aș vrea să fiu o rădăcină de ghimbir

Am mai zis și o să o tot repet, că poate uitați și n-aș vrea una ca asta. Scopul meu în viață e să ajut cât mai mulți oameni. Nu va dați ochii peste cap, că nu-s vreo Miss care vrea să salveze lumea sau planeta de la pieire, dar adevărul e că sentimentul pe care îl am când cineva îmi spune că a pus în practică sfatul meu nu poate fi descris în cuvinte. De exemplu, vară-mea mi-a zis acum ceva timp că a început să folosească loțiunea cu petroleum de la Farmec, pe care i-am recomandat-o pentru că îi cădea părul rău de tot. Și mi-a spus bucuroasă că funcționează și părul ei arată și mai bine și e și mai sănătos. Am zâmbit din suflet și m-am bucurat că i-am putut fi de folos cumva.

Bun, dar poate vă întrebați ce-i cu titlul.

Păi, cu titlul e cam următorul lucru: de când am descoperit minunile pe care le poate face ghimbirul, nu-mi mai lipsește din casă. Aș vrea să ajut oamenii, așa cum m-a ajutat pe mine ghimbirul în atât de multe situații. Însă, înainte să vă povestesc despre minunile astea, trebuie musai să-i mulțumesc prietenei mele, Andrea, care ne-a făcut cunoștință. Mie și ghimbirului, carevasăzică. Mulțumesc, Andrea. 🙂

Așa, să continuăm.

Din când în când, am amintit pe blog, de gastrita cu care m-am luptat mai bine de jumătate de an. Însă nu v-am povestit cât de crunte au fost crizele și ce senzații mă încercau când simțeam că mă sufoc (la propriu) de durere. Adevărul e că nici nu prea poți descrie niște dureri și senzații ca alea, da’ dacă vă imaginați cum ar fi dacă v-ar încinge cineva cu o curea în zona diafragmei și v-ar strânge tare tare de tot, v-ați putea face o idee despre ce-am simțit eu. Am încercat tot felul de medicamente: Scobutil, Rennie, Gastrofait, Omez, Omeran, No Spa, Maalox, și câte și mai câte. Bine, dacă m-aș fi ținut de un regim mai strict (deși două luni n-am mâncat decât pâine prăjită, biscuiți și ceai), poate n-aș fi trecut prin crizele de care vă povestesc.

Când nimic nu mai părea să dea vreun rezultat, la recomandarea Andreei, am încercat să mănânc puțin ghimbir înainte de masă. De fapt am mâncat câteva felii în timpul unei crize, și, mă credeți sau nu, durerea din coșul pieptului s-a risipit în maxim 5 minute.  Așadar:

Ghimbirul este un medicament extraordinar pentru gastrită, greață, dureri stomacale.

Se poate mânca crud (dacă suportați iuțenia) – câteva feliuțe sunt suficiente – sau în ceai îndulcit cu miere: radeți jumătate de rădăcină pe răzătoare și adăugați când apa fierbe.

Tot ceaiul de ghimbir vindecă și răceală și durerile de gât. Pe încercate vă spun. Nu m-am vindecat înstant, dar a doua zi, cel puțin nu m-a mai durut gâtul.

Am citit o grămadă de chestii despre planta asta după ce i-am descoperit efectele imediate, așa că vă mai înșir și vouă câteva. Dacă doriți să aprofundați, e plin netul și cărțile de specialitate cu beneficiile ghimbirului.

– este indicat după anesteziile generale, pentru că luptă foarte eficient împotriva stării de vomă
– elimină gazele din stomac
– ameliorează durerile stomacale
– este bogat în potasiu, mangan, magneziu, cupru si vitamina B6
– are efect antioxidant
– are efect antiinflamator
– previne depunerea celulelor adipoase
– acționează ca un tonic, dându-ne energie

Eu zic că-s destule argumente pro ghimbir și nu-mi rămâne decât să vă încurajez să-l consumați și dacă nu suferiți de niciuna din aceste posibile afecțiuni, rău nu vă va face, sunt sigură de asta. E un obicei 100% sănătos. Toată chestia e să suportați gustul 🙂

Acest articol face parte din campania Activia de promovare a obiceiurilor sănătoase. Acesta este un obicei sănătos pentru trup.