Cea mai bună hrană pentru bebeluși și mai sănătoasă

Orice mamă sănătoasă la cap va dori întotdeauna tot ce e mai bun pentru copilul ei. Va face tot posibilul să îi asigure confortul, hrana și afecțiunea de care un bebeluș proaspăt venit pe lume are nevoie pentru a lua în piept cu putere viața asta uneori atât de bună și alteori atât de crudă.

Orice mamă va dori să îi dea puiului ei cea mai bună hrană, cea mai sănătoasă, cea mai gustoasă, cea mai naturală, astfel încât puiul să se dezvolte și să crească fără nici un deficit, fără nici o problemă și cu cât mai puține vizite la doctor. Orice femeie, nu, orice om știe că această hrană (sănătoasă, naturală, gustoasă) e laptele de mamă.

În ideea asta, eu mi-am dorit foarte mult să alăptez. Atât de mult încât am chinuit-o pe Ada cu seringa, cu SNS-ul, cu mâncare mai puțină, cu mameloane de silicon. N-am reușit s-o alăptez nici măcar o lună, abia puteam să-i dau câțiva mililitri ca gustare, dar să se sature nici nu putea fi vorba. Dar am povestit deja pe blog, mai pe larg, despre odiseea alăptării și despre cum m-am resemnat că nu s-a putut. Nu, nu mă simt mai puțin mamă, nici nu-mi iubesc copilul mai puțin pentru că nu l-am alăptat. Am acceptat că pur și simplu n-am putut, deși am încercat toate variantele posibile. Poate trebuia să încerc mai mult, poate trebuia să fiu surdă la hohotele ei de plâns când simțea mirosul sânului și al laptelui… nu știu. Cert e că laptele meu s-a dus așa cum a venit.

Nimic, nici un produs nu se compară cu el și nimeni nu cred că ar fi în stare să contrazică asta. Dacă sunteți deja mame, dacă așteptați un copil sau dacă ați vorbit vreodată cu o gravidă sau cu o mamă, veți ști probabil că beneficiile lapteului de mamă sunt nenumărate. Cel mai des pomenită e imunitatea pe care i-o oferă copilului, apoi calciul și vitamina D. Astea le-am auzit eu cel mai des, însă mai sunt: reduce riscul apariției obezității pentru că bebelușul știe exact cât să sugă și cât îi trebuie să mănânce la o masă. Și sistemul osos are de câștigat din consumul de lapte matern, datorită calciului, fosforului și vitaminei D. Alăptarea nu e benefică doar pentru bebeluș, ci și pentru mamă: pierzi mai ușor greutatea acumulată în timpul sarcinii, burta se retrage mai rapid, dar ce poate nu știați e că alăptarea reduce riscul cancerului ovarian și mamar și al apariției osteoporozei. Însă nu chiar toate sunt bune și frumoase în timpul alăptării, mai sunt și puține neplăceri. Trebuie să te abții de la anumite alimente și băuturi (și după atâtea nopți nedormite, numai mamele știu cât de binevenită ar fi o cafea) pentru că orice mănânci sau bei ajunge într-o anumită cantitate și la bebe. În plus, organismul mamelor care alăptează e suprasolicitat și hrana lor trebuie aleasă și ea cu atenție, astfel încât imunitatea lor și calitatea laptelului să fie optime.

Însă toate proaspetele mămici știu că să te hrănești mereu sănătos și să ai mereu grijă de tine, după ce-ai născut e mai simplu de spus și de dorit decât de făcut. Cu un bebeluș care are atâta nevoie de tine, uneori e greu să te gândești la ce vrei sau la ce ai nevoie tu, ca mamă.

Dacă n-ai timp să-ți gătești cele mai sănătoase mâncăruri din care să-ți iei nutrienții de care are nevoie puiul tău pentru a se dezvolta armonios, există două soluții rapide și sănătoase pentru ca laptele tău să primească aportul necesar de fibre, proteine și vitamine. NutriMama este o gamă de produse destinată femeilor care alăptează și care prin batoanele de cereale și bătura pe bază de lapte praf, oferă acest aport și asigură o calitate mai bună a laptelui. Disponibile în două variante, batoanele de cereale sunt fie cu merișoare și zmeură, fie cu merișoare și ciocolată, iar băutura pe bază de lapte praf are aromă de vanilie. Toate conțin fibre, proteine și un întreg alfabet de vitamine: A, D, E, C, B1, B2, B6, B12, calciu, fier, zinc, iod, Omega 3 și Omega 6. Dacă aș alăpta, cu siguranță le-aș încerca, dar nefiind în situația asta, vreau să dau porția mea unei mame care alăptează și are un bebe până în 6 luni.

Gama NutriMama
Pentru doua cutii de băutură pe bază de lapte praf și 7 cutii de batoane, adică NutriMama pentru o lună, aș vrea să-mi povestiți voi, mame care alăptați, ce măsuri luați pentru ca laptele vostru să fie cel mai bun pentru copilul vostru. O să aleg câștigătoarea în mod subiectiv, pentru că nu e un concurs cu o cerință pentru care să folosesc random.org. Voi anunța câștigătoarea în săptămâna viitoare.

UPDATE:

Pentru că eu nu m-am putut decide ușor, am cerut ajutorul celor de la NutriMama, cu care am ales împreună câștigatoarea: Adina Burghel. 🙂 Felicitari, Adina si multă sănătate alături de puiuții tăi.

UPDATE 2

După ce a testat produsele NutriMama câștigate la acest concurs, Adina mi-a trimis câteva rânduri despre batoanele de cereale și băutura pe bază de lapte praf?

Dupa nastere am o perioada de uitare, chiar amnezie. Asa am fost dupa prima nastere, asa sunt si acum, dupa a doua. Asa ca, in momentul cand a venit curierul la usa cu pachetul atat eu, cat si băietelul meu de 2 ani trăgeam de cutie s-o desfacem sa vedem cine si ce surpriza ne-a trimis! Odată desfăcut coletul, mi-am amintit ce castigasem și m-am grabit sa le gust! Sunt mi-nu-na-te la gust, nu prea dulci si nici prea acrisoare, aromate, cu bucăți de fructe! Parca totusi e prea mic batonul! 😉 Tin de foame (pe incercatelea, cu 2 copii foarte mici ai momente din astea cand ai manca ceva rapid, gustos si mai ales sănătos). Pe scurt, vorba baietelului meu: Oau, miam, miam! Surpriza a fost si mai mare cand am gasit si cântarul rooooz (my favourite color! 🙂 ). Ma declar fan batoane Nutrimama!