Gener(e)alitati

Au trecut doua luni de cand n-am scris decat despre lecturi. Si era cat pe ce sa pregatesc si postul cu cartile lunii aprilie, insa intre timp s-au intamplat chestii si ma gandeam sa va spun ca nu m-am retras din nou de pe blog, ci efectiv n-am mai avut despre ce sa scriu. Ca nu s-a intamplat nimic.

Insa in ultimul timp, s-au adunat cel putin 3-4 lucruri despre care e musai sa scriu pe blog ca na… sa le scriu undeva sa-mi ramana. Despre cum a venit politia la usa vecinilor pentru ca eram prea multe persoane inauntru si nu era voie, despre un weekend frumos impartit in doua locuri minunate si despre cadoul Adei de Ziua Mamei, care a fost ieri, pe 9 mai. Si evident, despre ce am citit in aprilie.

Azi insa va spun si voua cat de furioasa sunt pe deciziile pe care le ia guvernul german in gestionarea acestei pandemii. Dupa ce anul trecut se laudau ca stau cel mai bine la numarul redus de morti si de cazuri, anul asta sunt codasii Europei in ceea ce priveste vaccinarea. Au tot retras si apoi iar permis vaccinarea cu Astra Zeneca, au inchis magazine lasand doar supermarket-urile, farmaciile, postele si benzinariile deschise, apoi au deschis si alte magazine la care trebuia sa iti faci programare sa intri si sa te inregistrezi cu adresa si numar de telefon, apoi le-au inchis din nou doar ca sa le redeschida pentru cei care vin cu un test negativ in dinti, nu mai vechi de 24 de ore. Au aparut centrele de testare ca ciupercile dupa ploaie si toata lumea, rezident sau ne-, avea voie sa se testeze gratuit o data pe saptamana (nu PCR, ci antigen). Cu testul negativ e voie in magazine (de haine sau IKEA sau altele), la muzee, si chiar si la gradinite si scoli li se cer teste negative copiilor. La gradinita Adei li se ia doar temperatura in fiecare dimineata, pentru ca e micuta si sunt mai permisivi. Si toata lumea e frustrata ca doar ne inchid in casa in loc sa dea drumul la mai multe vaccinari. Au promis ca din iunie sau iulie dau voie oricui vrea sa se vaccineze cu Astra Zeneca. Acuma sunt multi care vor, dar si multi care nu vor pentru ca nu degeaba l-au interzis de doua ori. Am auzit ca ne putem inscrie la medicul de familie pe o lista cu preferinta de marca de vaccin si cand ne-o veni randul, ne-om si vaccina. Eu am programare saptamana viitoare sa vedem care-i statusul cu fierul din sangele meu si o sa intreb si de posibilitatea de a ne trece si noi pe listele alea, ca sunt cam reticenta la Astra Zeneca.

In rest… tot gasim case si tot le pierdem din diverse motive si deja nu ne mai mira nimic, poate doar faptul ca cineva ne va alege pe noi si banca ne va da si banii. Nu mai sunt asa disperata, accept mai usor ca atunci cand e sa vina, vine si asta e. Saptamana asta astept 27 de carti din Romania, scrisoarea de la scoala la care am inscris-o pe Ada cu raspunsul daca a intrat acolo sau trebuie sa merg la a doua optiune si inca un raspuns de la o casa. Ma bucur de carti si daca raspunsul scolii e pozitiv, astea vor fi highlight-urile saptamanii. In rest… birou-pat, un pic de soare dupa care multa ploaie si speranta ca in weekend va fi din nou cald sa iesim din rutina asta robotizanta.

Voi?