Luna asta, fericirea are chipul căpșunilor

Există câteva chestii pe lumea asta pe care le-aș putea mânca până aș leșina. De cele mai multe ori forțez limitele și totul se termină cu mine întinsă în pat, cu durere de stomac. Pentru că mânc ca… sparta (să nu zic vaca) și n-am ho când vine vorba de căpșuni, ananas și nectarine, ca să amintesc doar de fructe. Că ar mai fi și alte alimente, dar despre ele poate cu altă ocazie.

Am așteptat apariția căpșunilor cu nerabdare și de când se găsesc la piață, nu-mi lipsesc din frigider. Sub formă de smoothie, împreună cu o banană, sau într-un bol, tăiate și scăldate în miere (încercați – promit că n-o să vă pară rău), zilnic mă bucur de gustul și aroma lor. Treceam ieri pe lângă o tarabă cu fructe și legume și am simțit miros de căpșuni. Câinii lui Pavlov sunt mici copii pe lângă ce furtună s-a dezlanțuit pe papilele mele. Plănuiam să mai vagabondez prin oraș, dar m-am suit în mașină și m-am cărat acasă, unde mă așteptau căpșunile în frigider. Nici măcar nu m-am schimbat în haine de casă, cred că nici nu m-am descălțat, atât de mare îmi era pofta. Nu, măi, nu-s gravidă, nu săriți cu presupunerile. 🙂

Plănuiam un dezmăț în toată regula cu ananas și căpșune, dar când am văzut cât s-a scumpit, am făcut cale întoarsă și mi-am pus pofta în cui. Totuși, aproape 9 lei pe un ananăsuc, pe care acum două luni dădeam 5 lei… e un pic cam mult.

Anyway, am scris toată polologhia asta, ca să vă zic, de fapt, de căpșunile cu miere. Că ar trebui să le încercați.