Berlinul pe scurt, în imagini (II)

Iar am făcut o grămadă de lucruri despre care n-am scris la timp, așa că articole de genul ăsta cred că or să fie destul de frecvente.

Cele mai multe ieșiri au fost din categoria bebelușească pentru că după ziua Adei, au urmat încă două petreceri de 1 an (Noah și Luke), o petrecere de rămas bun pentru că două dintre mamele internaționale se mută din Berlin, o întâlnire săptămânală într-un Kindercafe și multe plimbări prin parc în 3. Deci:

Ziua lui Noah – într-un parc, aproape de unde stă familia, însă la o oră și 20 de minute distanță de noi.

Ziua lui Luke – a doua zi după a lui Noah, deci un weekend plin, cu puțin somn și cu lacrimi de oboseală. Petrecerea a început cu stângul pentru că, deși se anunța ploaie și cum în Berlin vremea e alta în fiecare cartier, mama sărbătoritului a sperat că o să ne ocolească. Nu s-a întâmplat, așa că după ce ne-a udat puțin, ne-am dus la ei acasă și-am continuat petrecerea acolo.

Petrecerea de rămas bun – Nicole (nemțoaica) se mută la Amsterdam pentru că a primit o bursă pentru un masterat în drept internațional, iar Laura (irlandeza) se mută la Cambridge, unde iubitul ei trebuie să-și termine doctoratul. Atâta învață oamenii ăștia 😛 Am fost într-unul dintre parcurile mele preferate și dacă bebelușii nu începeau să se mârâie, nu ne-am fi dat duși, așa fain a fost.

Întâlnirea la Kindercafe – când Celia (portugheza) a organizat întâlnirea săptămânală, mulți bebeluși erau încă în burtă. Acum au aproape toți peste 6 luni, 3 au deja 1 an, deci sunt mobili. Cafeneaua în care ne strângeam a devenit neîncăpătoare, așa că ne-am mutat la o cafenea special amenajată pentru copii. E plin de ele în Berlin. Și, în timp ce copiii se joacă, mamele pot mânca o prăjitură și bea o cafea. Ma rog, „pot” e un fel de a spune, pentru că fie trebuie să te joci cu ei, fie să-i supraveghezi întruna, deci cam atât a fost cu socializarea între mame.

Primii pași în Treptower Park – e frumos afară și nu avem nici un eveniment în program? Ieșim în parc. Într-o sâmbătă am ales Treptower Park, unde Ada și-a exersat noua abilitate de a merge.

La plimbare prin parcul din cartier

Prin fața blocului

La un loc de joacă împreună cu Torren

Din categoria muzee, am fost doar la unul dedicat femeilor. Din păcate, fiind cu bebelușii la purtător, n-am văzut tot, dar e destul de interesant ce-am văzut și ce-am citit acolo despre cele mai cutezătoare berlineze.

La capitolul festivaluri, l-am bifat pe cel internațional al berii.

N-am făcut prea multe poze, dar m-am plimbat prin mai multe cartiere ale Berlinului. O dată m-am plimbat cu o prietenă din copilărie, mutată recent la Berlin și însărcinată și cum am avut multe de povestit, n-am apucat să fac și poze. A doua oară cu o mamă internațională (din Brazilia), cu soțul ei și cu bebele ei de 5 luni și nici atunci n-am apucat să pozez că era nepoliticos să mă opresc în timp ce povesteam cu ei.

În schimb, am făcut o plimbare prin Kurfürstendamm sau Ku’damm cum e prescurtat. Strada asta e Champs Elysee-ul Berlinului că aici se găsesc toate magazinele marilor case de modă, dar despre vitrinele lor, într-un post separat, că am pozat destule.

Prin cafenele interesante n-am mai umblat, că evităm spațiile închise cât încă e cald afară, dar acuș-acuș vine toamna și o să am ce explora. La fel și cu muzeele.

Cam atât. Ce, nu-i destul? 🙂

sursă foto: I love Berlin > Shutterstock