Prima noapte în noul apartament

Deși am primit cheile cu două săptămâni înainte să ne mutăm și, teoretic, am fi avut timp să amenjăm totul până la 1 iulie, practic… n-a fost chiar așa, că au intervenit lucruri și, să nu uităm, Sotzu mai și lucra. Tot pentru că am primit cheile cu două săptămâni înainte, Housemeister-ul (un fel de administrator care se ocupă și cu diverse munci fizice) n-a mai apucat să facă curățenie, așa că ne-a predat apartamentul în starea în care l-au lăsat foștii chiriași. Adică într-o stare în care sa zicem că avea nevoie de ceva dragoste.

Sotzu a adus din România niște găleți de vopsea lavabilă care ne mai rămăsese de la zugravelile apartamentului de acolo, așa că am zugravit bucătăria ca să acoperim ce nu acoperiseră foștii chiriași. Apoi, în altă zi, un amic ne-a ajutat să montăm parchetul în bucătărie. Nu puteam pune gresie pe jos pentru că urâtul linoleu care acoperă toată suprafața casei trebuie să rămână pe loc, iar când noi plecăm de aici, ne luăm parchet și mochetă și tot și-l lăsăm la vedere așa cum l-am găsit. Deci în bucătarie am pus parchet care imită gresia. Mobilă, chiuvetă, mașină de spălat vase și aragaz aveam, dar trebuiau montate. Nu de către noi, că noi habar n-avem. Așa că am mai așteptam o săptămână să se întoarcă amicul din România, că fusese la o nuntă și să ne rezolve și  cu asta. E foarte frustrant să n-ai scule și să nu ști da o gaură în perete, dar intenționăm să ne cumpărăm și noi o bormașină (una de-aia mică pentru lucrări mici) și să învățam, că nu putem apela întotdeauna la alții. Și să chemi un maistru aici e ridicol de scump, chiar dacă-i român.

Tot din acest motiv, tot noi am zugravit, tot noi am transportat mocheta (ne-ar fi costat 33 de euro s-o aducem 7 km de la magazin până acasă cu transportul lor), tot noi ne montăm ce-avem de montat.  Nevoia e mama învățăturii, așa că suntem în plin proces de învățare. Eu, una, nu pot spune că-mi displace și mă bucură tare să văd rezultatul propriei munci. Cum ar fi acest perete zugrăvit în întregime de mine. La măsurători și lipit bandă sub linii m-a ajutat Sotzu, în rest… e munca mea. Nu-mi place nuanța zig zag-ului, însă nu știam cum iese, credeam că e mai deschisă… voiam un capuccino care n-a ieșit. În fine, e ok și așa. Când avem chef de schimbare, măcar am învățat ceva.

perete

Și pentru că titlul acestui articol e despre prima noapte, iată-ne terminați de oboseală după o zi de cumpărături, zugravit, tăiat și întins mochetă, cu nervii întinși la maxim, Ada nedormită suficient, prin urmare destul de agitată și urlătoare. Punem una câte una piesele de mobilier pe care le avem și ne facem patul să ne culcăm. Ne-am înghesuit amândoi pe o canapea lată de 1,20m, în timp ce Ada dormea singură în pătuțul ei în altă cameră.  Sotzu are norocul că poate dormi și stând în fund și tot se odihnește, dar eu nu-l am. Canapeaua inconfortabilă, stresul că Ada era singură în altă cameră, câinele care dădea ture prin tot apartamentul că nu știa unde e și unde suntem și soarele care umplea camera de la ora 5 dimineața au făcut imposibilă odihna mea. Nu știu dacă am dormit câteva ore, dar și dacă am dormit, nu m-am odihnit deloc. Îmi venea să vomit de oboseală când Ada ne-a dat trezirea la 6:30 și nu mai era chip să o culci imediat. Ne-am ridicat din pat, am mai făcut ce puteam face fără să trezim tot blocul și ne-am pornit către frigider să-l cumpărăm. L-am adus acasă, ne-am întors la IKEA să ne cumpărăm saltea pentru că sub nici o formă eu nu mai aveam de gând să dorm pe canapeaua din living. Doar că ne-am cumpărat saltea cu memorie și trebuiam s-o lăsăm să se umfle timp de 72 de ore. Mi s-a interzis să dorm pe ea din prima seară, deși era destul de umflată (Sotzu ăsta al meu e el blând, dar și când pune piciorul în prag, iau poziția ghiocelului, îmi pun coada între picioare și mă duc la locul meu). Dar tot n-am dormit pe canapea, ci în camera Adei, păzind salteaua, mi-am încropit un pat dintr-o perină de fotoliu și două pături groase puse peste ea și m-am odihnit și pentru seara de dinainte. Sotzu a rămas pe canapea și a doua noapte pentru că nici a doua noapte n-am avut voie să dormim pe saltea.

Cam așa au decurs primele două zile în casa nouă. A trecut o săptămână și jumătate și tot mai rearanjăm mobila, tot mai reconfigurăm traseul, tot ne mai gândim cum să facem și ce mai trebuie să cumpărăm. Până acuma e OK, ne-am acoperit toate nevoile, mai trebuie să rezolvăm și partea estetică.

sursa foto: noapte grea > Shutterstock