„Incidentele” din jurul nostru

Traiul la etajul 9 al unui bloc-turn, orientat către acoperișurile magazinelor de construcții și mobilier, dar și către o pădurice suspectă, e cumva ferit de toate grozăviile care se întâmplă în jurul lui. Adică de la etajul 9 nu prea se aud multe lucruri, iar de văzut, nici atât.

În jurul nostru se întâmplă treburi serioase, periculoase, dubioase și noi n-avem nici cea mai vagă idee despre, până nu auzim la radio sau citim pe internet.

Cam în urmă cu o lună, într-o dimineață devreme, plecăm cu Ada la pediatru. Când să ieșim pe strada principală, intersecția plină ochi până la semafoare. Rămăsese liber doar pătratul dintre ele, iar acolo era plin de polițiști. Hmmm… o luăm pe alt drum și ajungem pe o stradă paralelă cu cea aglomerată. Și mergem. Și mergem. Și mai mergem un pic. Cam vreo 2,5km de șosea cu 3 benzi plină ochi cu mașini care așteptau să se miște și nu știau de ce se stă. Nici noi nu știam, dar n-am stat să verificam. Mai târziu am auzit la radio ceva despre o urmărire, împușcături, șofer mort. Mmmkaaaay… Am căutat pe net spre seară și-am aflat că poliția îl prinsese pe un traficant de arme albanez și l-a împușcat la nici 100m de blocul nostru…

În altă zi am auzit tot la radio că într-o pădure/parc din zonă au găsit cadavrul unei fetițe de 9 ani. N-am vrut să aprofundez subiectul că m-a luat cu fiori.

Azi citesc că tot în minunatul nostru cartier, un atelier mecanic de 900mp a luat foc în întregime și 120 de pompieri (sau mașini de pompieri??) s-au chinuit să stingă focul.

Iar noi locuim în bula noastră de beton la etajul 9, fără nici cea mai vagă idee de pericolele care ne înconjoară. Și ne tot minunăm.