Motive pentru care te iubesc și nu doar azi, de ziua ta

Dragă Iubi, (tot Iubi ai rămas, deși pe blog ne referim la tine cu termenul de Sotz, iar acasă, te mai alint ironic cu „iubirea vieții mele” și „lumina ochilor mei din cap”. Dar nu-ți zic așa și pe blog, că o să creadă lumea că vorbesc serios și sunt grețos de siropoasă și sentimentală. Și știm amândoi că nu-s așa.)

Pentru că nu-s aproape deloc siropoasă și sentimentală, știi bine că sunt prea zgârcită cu declarațiile și cu „te iubesc-urile”, dar din când în când mă străduiesc să-ți dau cumva de înțeles că asta simt. Da, chiar și atunci când mă feresc de îmbrățișari în mijlocul curățeniei. Chiar și atunci când îmi dau ochii peste cap și par neinteresată de ce-mi povestești. Chiar și atunci când îmi zici în glumă „Așa-i că nu mă mai iubești”, iar eu îți răspund „În momentul ăsta nu prea…”, eu tot te.

Dar după așa o introducere, declarația asta n-o să fie luată în serios de nimeni. Dar declarația asta nu e pentru alții, ci pentru tine, chiar dacă-i scrisă în văzul lumii. E aici doar pentru ca lumea să afle ce om minunat și deosebit ești și ce norocoasă sunt că ești al meu. Știu că tu mă cunoști mai bine decât oricine și pe dinăuntru și pe dinafară și știi că tot ce scriu mai jos vine din suflet.

Te iubesc pentru că fără tine m-aș fi prăbușit de atâtea ori și poate nu mi-am dat seama atunci că tu ești stânca mea. Dar fără să știu și poate fără să știi, mi-ai dat putere de câte ori am avut nevoie.

Te iubesc pentru că gândim la fel, deși suntem atât de diferiți și dintr-o sută de chestii poate ne plac vreo două-trei amândurora. Dar când vine vorba de treburi serioase suntem aproape 100% pe aceeași lungime de undă.

Te iubesc în toate momentele în care râdem din te miri ce prostii până ne dor fălcile și ne curg lacrimile.

Te iubesc pentru  toate discuțiile noastre, pentru fleacurile pe care le disecăm și spintecăm într-o sută de ipoteze, pentru faptul că niciodată nu mă plictisesc când suntem numai noi doi.

Te iubesc încă și mai mult numai când îmi proiectez în minte imaginea ta cu Ada în brațe, cu ea de mână, cu ea pe umeri, cu ea în marsupiu, cu ea în bazin învățând-o să înoate.

Te iubesc pentru că ai ajuns să-l iubești pe Ricky la fel de mult ca mine. Te iubesc pentru grija pe care i-o porți și pentru tot ce faci pentru el, pentru cum îl alinți și cum îl mângâi și cum te joci cu el.

Și-ar mai fi o grămadă de motive pentru care te iubesc, dar cum ziceam, sunt zgârcită cu declarațiile și îți ajung toate motivele astea.

La mulți ani și să-mi fii sănătos!

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge