Lene de lectură

Azi aș fi putut face o recenzie că mi-au mai rămas câteva cărți despre care n-am scris și despre care vreau musai să scriu. Doar că nu azi. Azi mi-e lene. Dar mai mult decât lene, trec printr-o fază în care nu prea mă apropii cu drag de cărți sau de Kindle. Și vina e a cuiva drag, a unui autor pe care-l iubesc și al cărui nume mă gândesc să-l dau unui viitor băiețel*. Citesc de prea multă vreme Jurnalul intim al lui Marin Preda și la cât de entuziasmată am fost când am primit cartea prin curier, pe atât de lene îmi e să mai citesc cele 60-70 de pagini care mi-au mai rămas. A fost foarte interesant la început, în dulcele lui stil care îmi place de mor, dar a început să mă piardă treptat cu caietele de atelier. M-a pierdut de tot când am ajuns la niște povestiri cu care nu știu care-i treaba, pentru că rătăcite fiindu-mi gândurile, am ratat momentul în care explica ce-i cu ele. Dar cam așa stă treaba cu Jurnalul lui intim și cu lipsa mea de chef.

În paralel citesc The Guinea Pig Diaries, tot non-ficțiune, care măcar mă distrează când o deschid. Problema e că mă frustrează faptul că Jurnalul mi-a tăiat elanul de a citi și trebuie să termin măcar una dintre ele ca să citesc o carte bună, să mi-l recapăt. Că mi-e dor de o carte bună.

————————————————
* nu Marin, măi, ci Preda 😛

11 Comments

 • mihaela

  Putin pe langa subiect, ma uitam acum acum in lista de favorite si ma intrebam pe ce blog sa mai intru si cand am vazut Tomata m-am gandit: “hmm, ia sa vedem daca sunt bine Tomata, Ada si cutzu” 🙂 Frumos ai mai reusit sa ne faci sa traim ce scrii!

  • Tomata

   🙂 suntem bine toti. cel putin si Ricky e bine deocamdata, sa speram ca pentru o perioada cat mai lunga.
   despre Ada urmeaza un articol in curand 🙂

 • lala

  Eu ma chinui cu o carte de peste o luna. Citesc doar cateva pagini si ma ia somnul, mai e si groasa cartea.Mi e ciuda ca nu o abandonez sa iau alte care m-ar interesa mai mult.

 • Anca

  De cateva luni nu mai am rabdare sa citesc, nu ma “prinde” niciun subiect. Stiu ca ai multe recenzii pe blog, dar daca, acum pe moment, ar fi sa alegi o carte care te-a tinut cu sufletul la gura si sa mi-o recomanzi, care ar fi? 😀

  • Tomata

   prima care-mi vine in minte e Room de Emma Donoghue. Chiar m-a tinut curioasa si am terminat-o rapid. Si Anotimpul fructelor de mango.

 • Adi

  Eu am ajuns la concluzia că dacă o carte nu mă atrage deloc să citesc, motiv pentru care nu pun mâna pe ea timp de zile întregi, să o las acolo și să iau alta. Mai apoi poate voi avea mai mult succes.

  • Tomata

   ah, pai lenea e generala si la mine. doar ca uneori in timpul lenei imi place sa citesc. acum nici de asta nu mai am chef.
   sa speram ca trece.

 • CristinaMM

  eu mi-am “dres” lenea de a citi cu cartile din ciclul Melania Lupu de Rodica Ojog-Brasoveanu … m-am amuzat copios desi nu mi-a placut sfarsitul ultimei carti, a fost enervant pt mine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge