De ziua lui, îl duc la Florența

De 7 ani încoace, de fiecare dată când îi cer părerea cu privire la ce destinație să alegem, Sotzu’ are un singur răspuns: Florența. Și asta pentru că a stat acolo timp de 3 săptămâni, prin clasa a 12-a când a fost cu ceva bursă. Italia nu-i una dintre destinațiile mele de top, deși e a treia oară când o vizităm. Veneția mi-a plăcut la nebunie, Milano aproape deloc. Sper ca Florența să încline balanța în favoarea ei. Dacă mă iau după Sotz… e cel mai frumos oraș din Europa. Mmmmnu prea cred, locul ăla e deja ocupat, dar mai bine să n-am așteptări și să fiu plăcut surprinsă.

E a două excursie în care merg total nepregătită, în care n-am mai făcut excel-uri cu obiective, pentru care n-am citit tot internetul. O să mă las purtată pe străduțele ei de ghidul personal, care se laudă că e acolo ca la el acasă.

M-am gândit că ar fi drăguț din partea mea să-i fac Florența cadou de ziua lui. Știu cât de dor i-a fost de ea și cât se va bucura să fie din nou acolo. Unde mai pui că pe 24 iunie, chiar de ziua lui, joacă Italia la mondiale? Sper să și câștige, să-i fie bucuria completă. Împlinește 33 de ani, zic că-i o vârstă care trebuie sărbătorită frumos.

Iar eu sunt tare curioasă, ce răspuns o să-mi dea de acum înainte când o să-l întreb unde vrea să mergem. Că eu de două ori în același loc nu mă întorc prea curând. 😛