Sabres? Da, mai poftim
Miercuri seara am cinat în familie. Nu eu cu proaspătul Sotz, ci amândoi împreună cu peste 10 persoane care încet, încet îmi devin atât de apropiați ca și când mi-ar fi rude. Uneori nici cu rudele nu te înțelegi și nu te ai așa bine cum te ai cu prietenii. Cei despre care vă vorbesc sunt prietenii mei bloggeri: Nebu, Anca, Oana, Cristina, Roxana, Corina, Ovi, Alexandra și Dojo. V-am mai spus eu că nu există nuntă, nu există înmormântare și nu există o distracție la care să nu ne fim alături. Și la bine și la rău și asta e tot ce contează dincolo de toate evenimentele oficiale pe care le frecventăm.
Cum ziceam, miercuri am fost toți invitați de restaurantul Sabres să savurăm o seară cu pește. Acuma… nu știu dacă eu mi-am exprimat vreodată pe blog aversiunea pentru pește și alte câteva înotătoare. Am căutat special cuvântul pe dexonline să fiu sigură că ăsta vreau să-l folosesc. Da, față de pește aveam un sentiment de aversiune. Și vă rog să observați timpul trecut al verbului pentru că Sabres a reușit să-mi demonstreze contrariul. Când am primit invitația lor, am acceptat mai mult pentru a-i face o surpriză Sotzului îndrăgostit de toate vietățile acvatice pe care le poate mânca și pentru a-i închide totodată gura că demult tot încerca să mă ducă acolo. Oana și Anca știindu-mi „simpatia” pentru înotătoare abia așteptau să-mi vadă fața. Însă le-am oferit o surpriză și lor și mie. Pentru că tot ce-am mâncat (și-am mâncat de la fructe de mare până la pește de apă dulce și apoi până la pește de apă sărată), dar absolut tot mi-a plăcut. Și peștele spadă și sepia și undițarul și caracatița și creveții și bibanul și păstrăvul și tonul și somnul și tot ce-am mai mâncat pe-acolo, că la un moment dat nici nu știam ce mănânc. Și în ceea ce mă privește asta-i lucru bun pentru că imaginea peștilor e motivul pentru care nu-mi vine să-i bag în gură. Pur și simplu sunt foarte dezagreabili privirii și nu prea pot scăpa de aspectul lor întipărit pe retină.
Sabres inaugurează un salon mic, denumit deocamdată Sabres mic. Din tristele mele poze vă puteți face o vagă impresie, dar vă asigur că e mult mai frumos decât ce vedeți. O mare atenție la detalii de la decor până la servire. Despre mâncare nu mai adaug nimic că am spus suficient mai sus. Chiar dacă prețurile sunt un picuț mai mari ca la alte restaurante, porțiile sunt pe măsură, iar serviciile ireproșabile. Cu siguranță mai mergem pe-acolo pentru că nu cred că o să-l conving pe Sotz să mai mergem în altă parte acuma.
Aperitive cu somon, vită și prosciuto
farfuria mea înainte s-o umplu
platoul cu pește de apă dulce
și-un desert de să te lingi pe degete și să mai ceri o porție
Și pentru că vă spuneam că Sabres mic are o problemă, poate mă ajutați să i-o rezolvăm. N-are nume. I se spune Sabres mic, dar e destul de complicat pentru că lui Moise nu-i place. Moise e cel mai vechi și cel mai priceput dintre chelneri, cel mai simpatic și mai serios. Nu că ceilalți n-ar fi, dar noi numai pe el l-am cunoscut și trebuie să-l ajutăm. Iar cine găsește numele câștigător primește cadou o masă pentru două persoane 🙂
Deci, ce propuneri aveți pentru noul salon?
Pe Facebook îi găsiți aici.
18 Comments
Carla M
propunerile se posteaza drept comment pe blog?
Tomata
da 🙂
Teodora Elena
Primul gând care mi-a trecut prin minte atunci când am văzut pozele cu “Sabres mic” a fost “Punte”. Aşadar eu propun ca numele micului salon este să fie “Punte” 😀
Teodora Elena
Sau “Pe Punte”
lala
mie imi place mult pestele. este sanatos si gustos.
suna bine “Pe Punte”.
Zina
Salonașul fiind mic, eu i-aș spune ”Intim”.
crocoy
cum adica “intim”?
asta te duce cu gandul la relatii intime
Zina
Mde ! Depinde la ce e cu gandul fiecare :))
ÍNTIM, -Ă, intimi, -e, adj. 1. Care constituie partea esențială, profundă, a unui lucru, a unei probleme etc.; lăuntric. ♦ Fig. Strâns, apropiat. Contactul intim dintre două limbi. 2. (Despre oameni; adesea substantivat) Legat de cineva printr-o prietenie strânsă, prin relații foarte apropiate. ♦ (Despre relațiile dintre oameni) Familiar, apropiat, prietenos, afectuos, cordial. 3. Care se referă la viața particulară sau familială a cuiva; personal, secret. ♦ Caracteristic unui mediu restrâns, unui cadru limitat, familial; care are loc într-un cadru restrâns. [Acc. și; intím] – Din fr. intime, lat. intimus.
Dicţionar: DEX ’98
O.
Uite ce-am descoperit eu, care-s înnebunită după pește și alte ființe care-și petrec viața în mare 😀 Cam greu cu viitorul soț care se uită câș la pește, dar fac eu cumva și tot ajung acolo 😀
Ana Q.
haha, asa sunt si eu…rar ma ating de peste si ca sa il pot manca trebuie sa fie neaparat fara oase si bine preparat.
Fructe de mare nu am incercat vreodata si momentan nici nu ma tenteaza.
Aliceee traveler
In weekend vom fi in Timisoara asa ca imi incerc norocul 🙂
La cel mic i-as spune Sabres Event sau Sabres Marine fiindca e cu specilitati marine. Nu am inteles din articol daca au specific diferit sau accelasi ….
Tomata
neaparat sa-mi spui cum ti s-a parut daca mergi. 🙂
au acelasi specific pescaresc, dar au si mancare din alte bucatarii. 🙂
Cristian
@Ana Q – fructele de mare sunt adevarata bunatate! Ce-i drept, gustul cel mai bun il au atunci cand sunt servite pe malul marii, dar nici intr-un restaurant frumos, daca sunt bine preparate, nu sunt de lepadat!
Vad ca sunt multe decoratiuni “acvatice”, astfel incat… ce ziceti de Sabres Ponton?
Teodora Elena
Mai are cineva ideei? 😀
Tomata
saptamana viitoare se anunta castigatorul. apropos, ce-am uitat sa spun e ca nu numai ideile de pe blogul meu participa la competitie ci si cele de pe celelalte bloguri. 🙁
GabrielaMihaela
wow…deci platourile alea arata genial!!! iti lasa gura apa si nimic mai putin…
Teodora Elena
Andreea, cine e câștigător până la urmă? 😀
Tomata
Nebuloasa si un comentator de pe blogul ei 🙂