Sufrageria (II)

Se aşează lucrurile şi încet, încet mă ţin de toate promisiunile. A trecut atâta timp de când am promis că vă arăt sufrageria care mi-a mâncat concediul de vară, dar sigur curiozitatea a rămas, aşa că nu vă veţi supăra că am întârziat atât. Dacă vă spun că încă nu e gata totul, probabil veţi spune că nu-s normală. Păi eu ce vină am dacă încă nu e totul la locul lui? Mai aştept doi meşteri pentru a vă putea arăta şi ceilalţi doi pereţi. În funcţie de care vine primul aia vă arăt.

Iar acest al doilea perete (cel vis-a-vis de geam) vi-l pot arăta pentru că abia săptămâna trecută am avut timp să îmbrac nişte cutii în material. Dar să nu o iau înainte cu detaliile, că trebuie să-l vedeţi în întregime. Voila!


Imaginea de pe Pinterest care m-a inspirat îmi place de 100 de ori mai mult decât ce am făcut eu. Din păcate eu n-aveam o încăpere care să-mi permită să instalez etajere dintr-un perete într-altul, dar sunt mulţumită şi cu ce am putut face. Mi-am dorit un birou la care să stau comod şi având experienţă cu birourile de la IKEA pentru că de-astea avem şi la lucru, n-am stat pe gânduri când am căutat mobilă. Spre deosebire de camera de pe Pinterest, care nu are nici un spaţiu de depozitat hârtii, noi aveam nevoie de aşa ceva, deci nu puteam lua doar un blat şi nişte picioare pe post de birou. Aşa că acum suntem fiecare cu sertarele lui.

Pentru că etajerele nu suportă o greutate prea mare, am ales să punem toate cărţile în bibliotecile de la geam şi să păstrăm doar Enciclopedia Britanica şi câteva cărţi care au coperţi la fel. De dragul simetriei. De fapt, de dragul simetriei e tot aranjamentul de pe cele două etajere pentru că greutatea trebuia împărţită în mod egal.

Astfel că pe cea de sus, alături de Enciclopedie, am mai pus colecţia de DVD-uri cu compozitori, iar pe cea de jos, pe lângă nişte cărţi de călătorii, mi-am expus căţeii în două rame şi am ascuns în patru cutii diverse obiecte care erau împrăştiate pe şi prin birou.

Cutiile sunt cele din cauza cărora n-am publicat articolul ăsta mai devreme. Deşi le aveam cam de dinainte de nuntă, nu aveam încă material cu ce să le îmbrac. Tot de pe Pinterest mi-a venit şi ideea de a pune nişte cutii de depozitare pe etajere şi de a ascunde diverse în ele şi tot el a fost cel care mi-a furnizat şi tutorialul pentru îmbrăcarea lor în material. Când am găsit într-un Second Hand un cearceaf şi-o faţă de perină care mergeau numai bine împreună, am ştiut că alea or să fie hăinuţele cutiilor. Acuma se asortează cu salteaua de la geam. Deşi iniţial gândisem sufrageria în roşu, alb şi negru, se pare că se transformă în bej, crem, maroniu şi alb. Eh, nu-i ca şi când nu pot jongla cu culorile.


Înainte să mă trageţi de urechi ca nu e indicat să stai cu faţa la perete când stai la birou, că e nevoie de lumină naturală etc, aflaţi că e destulă lumină naturală pe timpul zilei când stă Sotzul la calculator şi nu e deloc când mă pun eu. Eu nici nu stau atât de mult la birou, că mi-e mai comod să stau turceşte cu laptopul în braţe pe canapea. Deşi am descoperit că-s mult mai productivă când stau la birou. Oh, well…


Cam atât vă pot spune despre partea asta de cameră. Abia aştept să vi le arăt şi pe celelalte care au mai rămas. Doar că, aşa cum v-am spus, mai depinde de nişte meşteri 😛

21 Comments

 • madlen

  Din tot ceea ce ai mentionat mai sus (si oricum felicitari pt toata munca) m-a impresionat ca ai inceput pozitiv cu “se aseaza lucrurile”! Asta conteaza cel mai mult, starea de bine obtinuta. 🙂

 • Mihaela Dămăceanu

  Ce ne-ai arătat până acum, a ieşit foarte frumos. La început nu realizasem că prima poză este modelul de pe Pinterest şi eram derutată, că ştiam că alesesei roşul. Dar m-am lămurit într-un final. Crem şi roşu se potrivesc bine, poate ar mai merge câteva accente de roşu. Cutiile sunt foarte simpatice şi desigur, practice.
  Aşteptăm şi ceilalţi pereţi.
  Dacă ţi-aş spune de când tot aranjez eu casa…

 • Bia

  Na acuma mă bate gândul să schimb și eu ceva pe la mine, din ce am, să fac… altceva :)) Fain ți-a ieșit și acest perete 😀

 • Petala Calatoare

  Imi place foarte mult cum e asa, totul alb si crem, luminos si armonios si cum aveti voi locuri unul langa altul la birou, fiecare cu scaunul lui 🙂
  Atata doar sa ai grija ca in timp rotile scaunelor vor strica parchetul. Am patit-o noi.

  • Tomata

   eeee, treaba cu parchetul e rezolvata. daca te uiti atent, sub ele exista o protectie transparenta. m-am gandit la toate 🙂

 • lala

  ce indemanatica esti, nu stiu daca as fi fost in stare sa imbrac cutiile alea asa perfect.
  imi place ce ti-a iesit.

 • monica

  A iesit frumos! De unde ai luat protectia transparenta pentru parchet? Am vazut ceva in IKEA dar nu atat de transparent
  Merci.

 • cotos

  La asa ceva ne gandim si noi pentru sufragerie. Deocamdata anul acesta ne-am oprit la renovat dormitor, anul viitor altceva si tot asa. Cate un pic 🙂

 • Craciunica

  Super cute! Eu am facut greseala sa-mi incarc sufrageria cu o mobila frumoasa, ce-i drept, dar fara sa ma gandesc ca mai trebuie si loc de trecut printre piesele de mobilier 🙂 sau macar de respirat…

 • CristinaMM

  este foarte draguta, meriti felicitari …singurul defect, vazut de mine, este priza cu toate firele in ea (de cele mai multe ori imi stau pe creier)

 • Ana Alina

  Am si eu cutii in care am depozitat lucrurile care stateau aiurea pe birou. De atunci nu am mai umblat in ele niciodata si, intre timp s-au adunat alte lucruri care stau aiurea pe birou. :))

 • Lumi

  E superba sufrageria ta acum, dar cel mai mult mi-a placut spatiul de la fereastra cu rafturile de carti… Cu toate astea, nu ti se pare albul putin cam pretentios?

 • Adina

  Foarte frumos si practic! Chiar am nevoie si eu de un birou mare pentru 2 persoane, dar nu il gasesc modelul tau pe site la Ikea 🙁 Este alcatuit din mai multe bucati separate?

 • Silving

  Ce frumoasa si alba,fara degete de ciocolata,de capsuni… fara sa te asezi pe canapea in vreo bucata de paine… haha. Alb si minimalistic ca aici.Imi place.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge