Despre ce-am vorbit când am fost speaker la conferința AVON

A trecut ceva vreme de atunci și am tot amânat să scriu, da’ în sfârșit mi-am făcut timp să vă povestesc una-două treburi despre conferința AVON, la care am fost speaker într-o zi ploioasă de 30 Septembrie.

Cu ocazia lansării celui mai mare lanț de magazine online din România, AVON a făcut turul țării oprindu-se în cele mai mari orașe pentru a le vorbi reprezentanților despre cum își pot porni și mări afacerea în care sunt deja implicați sau în care doresc să se implice. Da, ați citit bine: lanț de magazine online. E prima oară când aud de așa ceva, dar se poate să nu fiu eu destul de informată. Oricum deja ne-am obișnuit ca AVON să testeze teritorii noi, chiar vara asta v-am mai dat un exemplu, deci acest nou proiect n-ar trebui să ne mire.

De data aceasta, AVON a creat o platformă integrată de comerț electronic unde fiecare reprezentant își poate deschide propriul magazin online și unde poate prelua comenzi, poate oferi sfaturi și poate dezvolta o relație cu clienții lui pe baza produselor cosmetice din broșurile lunare. Fiecare comandă a clientului îi este livrată reprezentantului, după care acesta i-o va îmnâna în cel mai scurt timp. Această platformă e menită să înlesnească dialogul între client și reprezentant, comenzile beneficiind de sfaturi personalizate, consiliere despre produse și recomandări. Dar, cel mai important, răspunsul la întrebările pe care le pot avea clienții. Reprezentanților, această nouă platformă le va da ocazia dezvoltării unei afaceri la cheie, a unui antreprenoriat care să le mărească veniturile.

Toate aceste detalii le-am aflat la conferință direct de la cei care au venit cu ideea și care au dezvoltat conceptul.

Aportul meu în toată treaba asta a fost prezentarea blogului ca unealtă de promovare și o paralelă între menținerea cititorilor interesați și fidelizarea clienților pe noua platformă AVON. Le-am vorbit reprezentanților din sală despre comunicarea permanentă cu cititorii blogului, despre actualizarea (aproape) zilnică a lui și despre promovarea lui pe rețelele de socializare.

multă lume în sală

nu se vede tracul, dar era acolo

Raluca Kisescu

O tabletă cu indicații despre cum se face un cont de reprezentant si cum se deschide un magazin online pe noua platformă

Mai multe detalii găsiți ca de obicei pe pagina oficială de Facebook și pe avon.ro