Deci nu ne bântuie nici o fantomă

Ceea ce e o ușurare pentru mine, nu pentru că aș avea ceva cu fantomele, da’ nu le vreau în casa mea.

Zilele trecute, stând noi liniștiți fiecare la laptopul lui, unul lângă altul, auzim seara destul de târziu, un sunet ca și când cineva ar fi bătut cu un cuțit în geam. Mă rog, am ales cuțitul pentru că ăla a fost primul obiect care mi-a venit în gând când am auzit sunetul. E drept că înainte de asta se tot auzeau bormașini și bocăneli înfundate, da’ bătaia aia părea chiar la geamul nostru. Și nu mi se părea numai mie. Ne-am dus la geam, l-am deschis cu grijă și speram să fie prietena mea Andreea, care mai face de-astea când are chef de glume. Nu era nimeni, dar eu tot nu m-am liniștit complet, mă tot uitam în urma mea când mă plimbam prin casă. Sunt un pic paranoică, recunosc chiar dacă mi-e rușine.

Apoi, acum două-trei zile Sotzul se uita la meci, eu stăteam la birou rubbing the mint pe internet. Câinele, sub birou, se smiorcăia din cauza alunelor de pe masă. Dintr-o dată, auzim un lichid curgând. Sunetul, foarte clar, pe mine m-a dus cu gândul că e de la câine, că o fi vrut afară și nu se mai ținea. Ceea ce m-ar fi șocat, pentru că n-a făcut în viața lui așa ceva. Dar era cel mai la îndemână răspuns pentru a-mi explica ce-am auzit. Când am văzut că nu-i de la el, m-am dus la calorifer, crezând că o fi curs el. Uscat și el și parchetul. Na… atunci să vezi ipoteze și spaimă intrată în mine. M-am dus la culcare la fel, uitându-mă în toate colțurile și începând să cred că în casă există ceva spirit neidentificat.

Aseară, făcându-mi treaba la laptop, de data asta singură în cameră, aud din nou sunetul lichidului care curge. Mult mai aproape de mine, mult mai clar și mai înfricoșător. Simțind că îngheț, spaima a durat atât cât să fac ochii mari și să-mi întorc capul încet către lumânarea care se topea în paharul de sticlă… Da, fantoma mea era chiar în paharul de lângă mine.  Trăgându-mi sufletul și începând să râd ușor isteric, dar ușurată, mă ridic triumfătoare și mă duc în dormitor la Sotz să-i spun că am deconspirat fantoma și că pot dormi liniștită, casa nu ne e bântuită.