Cine vine cu mine la Praga?

Când am amintit pe blog că anul ăsta voi merge la Praga, n-am spus și cu ce ocazie. Acum că se apropie momentul, spun tot tot. Am norocul ca în Timișoara să existe o agenție de turism deschisă propunerilor, noului și încercărilor, astfel încât, după excursia la Belgrad, Dan mi-a facilitat o colaborare cu agenția de turism Ultramarin.

Iar acest city break în care voi pleca joia viitoare, împreună cu Iubi, e, sper eu, prima dintr-un șir mai lung de colaborări. Sunt foarte încântată și curioasă pentru că n-am practicat niciodată genul ăsta de turism: city break cu ghid într-un oraș complet necunoscut. Acuma, dacă urmăriți blogul de ceva timp, știți probabil că sunt genul de turist care nu pleacă de acasă cu temele nefăcute. Adică întotdeauna îmi găsesc singură cazare, îmi selectez obiectivele pe care vreau să le văd, îmi calculez cheltuielile și plec, de cele mai multe ori, cu mașina. Adică îmi place independența, îmi place să am timpul de care am nevoie, să nu mă zorească nimeni, să nu trebuiască să stau după nimeni și nimeni să nu trebuiască să stea după mine. Ăsta e motivul pentru care nu merg cu agențiile și foarte rar cu prietenii.

De asta spun că city break-ul de la Praga va fi o adevărată experiență pentru că tot ce voi avea de făcut va fi bagajul. De tot restul se ocupă agenția: transport, cazare, masă, ghid. Și din ce-am văzut, programul acoperă ce-i mai important:

Ziua 1, joi – plecare din Timișoara, pe ruta Budapesta. Cazare și cină la hotel.

Ziua 2, vineri – vizitarea Pragăi:
•   cartierul Stare Mesto (Orașul vechi): Ceasul Astronomic, Catedrala Lady of Tyn, Podul Carol, Universitatea Carol, Sinagoga, Cartierul Evreiesc;
•    cartierul Mala Strana (Cartierul Mic):  Mănăstirea Loreta, Castelul din Praga, Catedrala sf. Vit, Ulița de Aur;
•    cartierul Nove Mesto (Orașul Nou) : Muzeul Național, Teatrul Național, Primăria Orașului Nou

Ziua 3, sâmbătă – program liber în Praga sau excursie opțională cu autocarul la Karlovy Vary (a cărui cost de 20 de euro nu intră în prețul excursiei).

Ziua 4, duminică – mic dejun, plecare către Timișoara

Mă bucur mult pentru programul liber de sâmbătă pentru că, dacă totuși găsesc ceva de făcut să fac atunci. Deși-mi face cu ochiul și Karlovy Vary. Mai vedem.

Bun, și-acum să revin la întrebarea din titlu. Vă spuneam mai sus că Ultramarin-ul este deschis propunerilor și n-am ratat ocazia să fac una în pentru acest city break la Praga. Am aflat că mai sunt câteva locuri last minute și am obținut pentru cititorii blogului o reducere de 10% din prețurile întregi.

Prețul întreg al excursiei e de 165 de euro/persoană dacă optați pentru loc în cameră triplă sau 180 euro/persoana dacă optați pentru un loc în cameră dublă. Reducerea de 10%, cu codul “TOMATA” scade aceste prețuri la 150 de euro/persoană pentru un loc în cameră triplă și 165 de euro/persoană pentru un loc în cameră dublă.

Dacă mă întrebați pe mine, prețurile sunt mai mult decât bune pentru ce se oferă: transport, cazare, mic dejun, cină și ghid permanent. Așadar, dacă vă interesează, excursia va fi între 30 mai și 2 iunie și prețul include ce-am spus mai sus. Nu include intrările la obiective, excursia opțională la Karlovy Vary și nici asigurarea medicală.

Nu pot decât să sper că vi se pare o ocazie bună și că vom vedea Praga împreună. Deci?