Cum a fost aventura urbană

Pe scurt, din plin stropită cu Lipton Ice Tea, cu mese îmbelșugate și cu mult, mult soare și voie bună. Pe lung, cam așa:

Am fost puțin cam dezamăgită că sâmbătă dimineața la ora 9 ploua mărunt și norii nu păreau să ne permită să ne ducem planurile la bun sfârșit. M-am mai înveselit un pic când mi-a venit ideea unui plan B, dar mi-am recăpătat zâmbetul cu totul când am văzut că numai cu 15 minute înainte să plec de-acasă, soarele strălucea pe cerul fără nici un norișor. Odată ce-am rezolvat cu vremea, nu-mi mai făceam probleme pentru nimic.

Cristi, fotograful nostru, și cu mine am ajuns în același timp cu Crina și Adi și încet încet am început să ne adunăm. După ce a venit și Anca, ne-am îndreptat către prima țară a turului nostru culinar: Irlanda. Mai precis în Irish Pub, unde ne așteptau niște mic-dejunuri cum eu n-am mai mâncat niciodată. Vedeți și voi:


Un asemenea mic dejun mie mi-ar fi ajuns pentru întreaga zi. Cred că ține de obișnuița să poți mânca atâta mâncare la primele ore ale dimineții. 😛

Am părăsit Irlanda ghiftuiți, dar răcoriți și energizați cu Lipton. Atât de energizați că ne-am oprit la o sesiune foto în Piața Unirii. Cred că energia răzbate și din poze ;))

Pe drum spre a doua țară, cuiva i-a venit ideea să ne pozăm și cu macii din apropierea căii ferate.


Următoarea țară din  aventura noastră a fost Franța. Care ne-a așteptat cu ce are ea mai bun: ciocolată și vin. Și macarons. La Let’s Chocolate știam la ce să mă aștept, având în vedere că am mai fost și altădată la o degustare și-am plecat de-acolo îndulcită și fermecată. N-am stat pe gânduri când a trebuit să recomand o ciocolaterie din  Timișoara. O știam pe Gabriela pasionată de ciocolată și m-am bucurat să învăț și de data asta ceva nou. Ne-a spus câteva cuvinte despre cum se sauvrează o ciocolată adevărată, despre cum se combină cu vinurile și despre cum să nu ne îndopăm cu prea multă, indiferent cât de micuțe sunt miniciocolatele. 4 sunt suficiente, chiar dacă nu mă credeți. Și eu mănânc ciocolată, nu mă joc. Până la a patra pralinuță eram deja sătulă de dulce și un pic cam veselă de la tot vinul degustat. Am plecat de-acolo cu ciocolată la pachet și cu macarons de să te lingi pe degete. Ne place-n Frant si mai vrem.


Esența aventurii urbane abia acum vine: plimbarea cu hidrobicicletele pe Bega. Unii s-au arătat puțin temători, alții abia așteptau, cert e că la final, toată lumea râdea cu gura până la urechi super încântată de acest episod. Fie că au condus lebede, delfini, Ferarri-uri sau pur și simplul niște hidrobiciclete obișnuite, aventurierii Lipton s-au simțit bine. Cât de bine, vă arată pozele.

Cel mai distractiv moment al zilei ne-a cam obosit, așa că trebuia să ne retragem la masă. Din nou. T’was a lot of food that day, I’m telling you… 😛 Ultima țară din circuitul nostru a fost chiar a vecinilor: Serbia, reprezentată de restaurantul Karadorde. Ne-am ospătat atât de bine cu ciorbă de burtă roșie (nu burta era roșie, ci ciorba), cu ciorbă de pește, cu sabia lui Karadorde sau cu pleskavita tradițională. Am mai primit și desert, dar deja plezneam de atâta mâncare și l-am luat la pachet. Bun de tot prânzul la restaurantul sârbesc și tare bună și atmosfera. După o zi atât de plină, avem ce povesti. Vorbeam unii peste alții ba cu vecinii de la masă, ba cu cei din capătul celălalt al mesei, semn că lumea era binedispusă, deși obosită. A fost o aventură reușită pentru care îi mulțumim frumos lui Lipton Ice Tea. 🙂

Aventurierii urbani au fost: Anca, Oana, Andreea, Cristina, Crina, Adi, Ovi, Cristi, Corina, Ioana, Denisa și Cristi fotograful nostru.

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge