Picturi celebre în versiunea culturii pop

Când am văzut posterul filmului Midnight in Paris, n-am știut că-n el e și o frântură de tablou. Pentru că v-am spus deja, nu mă pricep la artă și nici nu cunosc prea multe despre pictură. Faptul că știu nume de pictori sau că pot să-i asociez cu niște curente nu înseamnă nimic. Dar pentru a remedia cât de cât situația, m-am abonat la niște bloguri de artă să iau cât de cât contact cu pictura. Însă nu pe ele am găsit linkul ăsta.

Dar divaghez.

Revenind la taboul din posterul filmului, originalul este cel de mai jos, îi aparține lui Vincent Van Gogh, se numește Noapte înstelată și reprezintă un peisaj stilizat al orașului Saint-Remy, așa cum se vedea de la fereastra unui spital de boli mintale unde traia pictorul.

Că vorbeam de cultură pop, Ron English e un pictor care reface picturi celebre astfel încât mesajul lor să se potrivească și să transmită mesajul vremurilor în care trăim. Iată versiunea lui a Nopții înstelate (Starry Night), așa cum se vede de la fereastra lui. Tabloul lui se numește McStarry.


Mi-a mai plăcut interpretarea Țipătului lui Edvard Munch, care în versiunea lui English, numită Harmonic Scream, infățisează probabil membrii unei trupe.

Dar poate cea mai potrivită și ironică interpretare e Super Supper, o viziune ironică a faimoasei Cine de taină a lui da Vinci.