Moulin Rouge și cartierul roșu din Paris

Pentru super cunoscutul Moulin Rouge gusturile sunt împărțite. Mulți spun că-i un fâs, alții spun că numai marketing-ul vorbește pentru el, iar alții nu bagă în seamă părerile auzite și vor să vadă singuri de ce-i locul ăsta atât de cunoscut. Și când ajung acolo, constată că le place ce văd, că deși e o simplă moară de vânt (nici măcar una adevărată) așezată pe acoperișul unei clădiri, reușește să-și impună gloria adunată în atâția ani de faimă. V-ați dat seamă că vorbesc despre cum ni s-a părut nouă Moulin Rouge.

Deși Iubi nu s-ar fi supărat dacă nu mergeam să o căutăm, că „a auzit el că nu-i nimic spectaculos”, până la urma a recunoscut că locul transmite ceva și că-i chiar fain. Bineînțeles, n-am intrat înăuntru, că… vedeți și voi de ce:

Însă dacă vreodată voi avea destui bani de cheltuit pe-un spectacol, aș intra la Moulin Rouge. Sunt sigură că de ăia 175 sau 200 de euro, spectacolul e pe măsură. Un lucru pe care l-am învățat despre Paris e că orice sumă e justificată. Nu dai 75 de euro pe bilet la Disneyland degeaba, nici 14 euro să urci în Tour Eiffel. Ce găsesești când intri sau când ajungi cel mai sus sunt senzațiile și trăirile pe care nu le poți experimenta oricând, oriunde și oricum. La fel și la Moulin Rouge, spectacolul ăla sigur face toți banii. Mă gândesc serios să-l pun pe-un bucket list, pe care tot amân să-l scriu.

Și-acum vă las cu poze cu Moulin Rouge și cu cartierul roșu al Parisului:

 

9 Comments

 • bloodie

  Am inceput sa scriu un comentariu, dar cand am vazut cat de lung iese, am decis ca mai bine preiau ideea de la tine si scriu un articol intreg. 🙂

  Oricum, cred ca pentru a simti vibratia unui oras trebuie sa vezi tot ceea ce are de oferit, de la muzee la alei intunecate cu felinare rosii la geamuri. 🙂

 • Mihaela

  Noi am fost la spectacol in 2008. Intr-adevar, suma e foarte mare, dar nu ne-a parut rau. Spectacolul e ceva deosebit, eu una n-am mai vazut asa ceva. Eram 4, am stat la o masa, ne-au servit cu sampanie (fara mancare, cred ca pentru mancare se platea in plus – un bilet mai scump). Mi-a placut nespus spectacolul, desi acum, dupa 4 ani, nu pot spune ca mai tin minte exact ce s-a intamplat. Stiu ca m-a impresionat o chestie cu apa, cred ca au si inotat dansatoarele…oricum. 🙂 Nu mai continui, ca nu mai tin minte exact. Insa daca as mai merge la Paris, as vrea sa mai vad inca o data spectacolul. Cu siguranta nu m-as plictisi, e acel tip de spectacol pe care il poti urmari de nenumarate ori, cu la fel de multa placere.

 • cotos

  Daca mergi in Paris, nu trebuie sa ratezi asa ceva..Scufita Rosie cu tot ce tine de ea merita vazut..Eu deocamdata am vazut doar poze si ama uzit de la prieteni, insa sper sa ajung acolo cat de curand 🙂

 • Rochii de club

  Sunt o multime de lucruri frumoase de vazut in Paris, atat ziua cat si seara, dar este si un oras scump 🙂 Trebuie sa te innarmezi cu un portofel generos si cu o gandire pozitiva ca tot ce vei plati va fi pe merit. Pozele sunt superbe, ce viata frumoasa au unii…… :)))

 • Nautilus

  1. Nicio sumă pe care o plăteşti pentru ceva în Paris nu e justificată, de la bilete până la mâncarea de la supermarket. Nu fiindcă suma ar fi mare, e aşa şi aşa, dar calitatea cazării, alimentelor, serviciilor şi a personalului e de 3 parale în comparaţie cu Madrid sau Viena, ca să luăm doar 2 exemple.

  (Se poate şi mai rău. Spre exemplu Florenţa.)

  2. “Cartierul roşu din jurul lui Moulin Rouge” (care se reduce la un segment din Boulevard de Clichy şi nici acela prea mare) arată impresionat sub lumina neoanelor. La lumina zilei e prăfuit.

  3. Montmartre-ul modern e de fapt o butaforie, un decor de teatru, o imitaţie, şi nu o imitaţie a ceva ce a fost (cum ar fi zis răposatul Nicolae Iorga), ci o imitaţie a ceva ce îşi imaginează lumea că ar fi fost. Adică, în limbajul de Facebuci, un fake ordinar.

  Epoca boemă pe care şi-o imaginează modernii e creaţia unui mic grup de artişti cu ceva imaginaţie, o realitate aşa cum voiau ei să o vadă.

  ~Nautilus

 • vienela

  Am citit acum cativa ani o carte despre Toulouse-Lautrec si de acolo am aflat o multime de amanunte despre Moulin-Rouge de altadata. Pare cam scump biletul, dar sunt convinsa ca nu sunt bani irositi. O data in viata merita vazut un asemenea spectacol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge