Pregătirea pentru concediul din Portugalia

Au mai rămas 3 zile (dacă o includem și pe asta) până plecăm în Portugalia, în ceea ce numesc eu mai mult la mișto „luna de miere întârziată”. Zic asta fără s-o cred cu adevărat, pentru că așa cum n-am ținut anul trecut să dau denumirea asta primei călătorii făcute în calitate de soț și soție, nu văd de ce aș face-o acuma, dar fiind cea mai scumpă și mai îndepărtată plecare, să zicem că i-am putea spune și așa. Dar oricum nu contează cum îi zicem.

Așa, să vă povestesc cum ne-am pregătit pentru cele 8 zile pe care le vom petrece în Portugalia, mai precis în Lisabona, Lagos și Sintra.

Transport

Ziceam că e cea mai scumpă călătorie a noastră și asta se datorează în special biletelor de avion. Le-am cumpărat în iunie și am căutat până am găsit cea mai ieftină variantă. Biletele au costat 519 euro pentru două persoane, în care sunt incluse câte un bagaj de mână mare pentru fiecare. Vom zbura cu TAP Portugal din Budapesta pentru că e mai ieftin decât de la București. La Budapesta mergem cu mașina personală pentru că e, din nou, mai ieftin decât dacă am fi mers cu vreo firma de transport persoane de la TM la Budapesta. Ne-ar fi costat 600 de lei dus-întors pentru două persoane. Așa, drumul TM-Budapesta și retur ne costă 200 de lei cu mașina personală și înca vreo 150 de lei parcarea mașinii timp de 9 nopți.

Bilete de avion pentru două persoane Budapesta – Lisabona și retur = 519 euro (două persoane)
Drum Timișoara – Budapesta și retur cu mașina personală = 200 lei
Parcare Budapesta pentru 9 nopți = aproximativ 150 lei

La Lisabona vom ajunge seara pe la 22:30, așa că în afară de o plimbare nocturnă nu prea vom avea timp să vedem ceva. Dar vom avea o zi întreagă (da, din păcate doar o zi îi dedicăm Lisabonei, pentru că ne așteaptă frumoasele plaje din Algarve) să vedem cele mai importante obiective, să gustăm din cele mai bune dulciuri și să asistăm, poate, la un concert de fado. Și pentru a vedea cât mai multe, probabil ne vom face un abonament general pentru o zi, care costă 3,30 euro de persoană. Si, evident, nu vom rata o plimbare de 30 de minute cu Electrico 28, în care vom trece prin cartierele principale ale Lisabonei pentru o privire de ansamblu. Las aici linkul ăsta și ăsta dacă vă interesează să citiți depre tramvaiul ăsta.

Abonament de o zi (care include și călătoria cu Tram 28) = 3,30 euro de persoană

De la Lisabona la Lagos vom merge cu busul, despre care am primit informații de la Ivona si de la Iulia, pe mail. Pe site-ul ăsta se pot cumpăra bilete online, dar vom aștepta până ajungem la fața locului și vedem exact despre ce e vorba, mai ales că nu suntem foarte hotărâți la cât părăsim Lisabona pe 25 august. Dacă a fost cineva recent pe ruta Lisabona-Lagos și retur cu busul, poate mă ajută cu un preț.

Cât despre transportul în Lagos… eu sper să facem rost de niște biciclete cu care să mergem la plajă, dar despre asta vă voi povesti când ne întoarcem că n-am mai avut răbdare să caut și asta.

În ultima zi ne vom grăbi să ne întoarcem la Lisabona, de unde vom pleca la Sintra. Biletul de tren dus-întors costă 5 euro de persoană.

Cazare

Și în Lisabona și în Lagos ne-am găsit cazare prin airbnb.
În Lisabona vom dormi două nopți într-una din camerele astea. Nu știu exact care, dar nici nu prea-mi pasă pentru că la 45 de euro pentru două nopți, într-o zonă bună, chiar e chilipir. Toate informațiile despre cazarea din Lisabona + review-uri, găsiți aici.

În Lagos am rezervat o cameră dublă de care eu nu eram mega încântată, dar au schimbat poza și cred că și mobila și acum arată și mai bine. Prețul bun și localizarea centrală și destul de aproape de plaje m-au convins. Camera asta ne-a costat 206 euro pe 6 nopți, adică 34 de euro pe noapte pentru două persoane. O găsiți aici.

Deci 8 nopți în Portugalia au costat în total 251 de euro, destul de ieftin aș spune. Despre cum au fost cazările în realitate vă spun când mă întorc.

Masa

După ce-am citit articolul Ioanei, probabil o să petrec ceva timp mâncând. Dar evident că și despre asta o să revin cu informații după ce mă întorc.

Obiective

Sunt multe de văzut în Lisabona, Lagos și mai ales în Sintra. Nu știu dacă vom bifa tot ce visez eu să văd cu ochii mei, însă voi face tot posibilul să ajung peste tot pe unde mi-am propus. Sotzu’ nu-i prea încântat de traseul și drumurile la care îl voi supune în concediul ăsta, dar am vaga impresie că la întoarcere, după ce i se vor fi calmat picioarele, îmi va mulțumi pentru toate frumusețile pe care le are Portugalia de oferit. Până revin cu pozele mele, vă las cu câteva poze șterpelite de pe Pinterest și așezate frumos într-un board. Pozele care stau la baza deciziei de a vedea Portugalia anul ăsta.

Turnul Belem, Lisabona

Plaja Dona Ana, Lagos

Quinta da Regaleira, Sintra

 Orice recomandări, tips & tricks sau sugestii ați avea, m-aș bucura să le primesc.