Unii glumesc, o asistentă se sinucide

E prima oară când fac așa ceva, da’ situația m-a enervat atât de tare încât reiau o mai veche și controversată discuție pe care am abordat-o pe blog. Mă rog, n-o reiau întru totul, dar încă sustin ce-am spus atunci și deși au trecut aproape 2 ani, nu mi-am schimbat părerea. Și nici nu cred că mi-o voi schimba vreodată.

Dacă vă întrebați ce fac pentru prima oară, ei bine… comentez pe blog știrile mondene. Și-anume farsa făcută de niște DJ australieni unui spital în care era internată Kate Middleton, nevasta Prințului William. Pentru cei care nu știu despre ce e vorba: doi DJ australieni, o tipă și-un tip, au sunat la spitalul unde era internată Kate, săptămâna trecută, și s-au dat drept Regina Angliei și Prințul Charles. Voiau să se intereseze de starea sănătații lui Kate și au încercat să vadă dacă se poate așa. S-a putut. O asistentă le-a făcut legătura sau le-a dat informația, nu știu exact. Partea mai interesanta e că după ce s-a aflat că a fost o farsă, aceasta asistentă s-a sinucis. S-a sinucis!!! Din cauza unei farse. Pe bune???

Iertați-mă, da’ nici să-mi pui pistolul la tâmplă nu pot înțelege un asemenea comportament. Nu pot, efectiv, să concep că cineva se poate sinucide de… rușine? Că nu-mi pot imagina care ar putea fi motivul. O fi că nu-mi plac oamenii atât de slabi… judecați-mă, puneți-mă la zid, asta e. Nu-mi plac și gata.

Revenind la poveste, cei doi DJ și-au șters paginile de Facebook, conturile de Twitter și au fost făcuți cu ou și cu oțet pe tot globul și pe tot internetul. Acuma… mie nu mi se pare nu știu ce crimă ce-au făcut ei. S-au întâmplat altele și mai grave și mai nesimțite și mai inacceptabile. De ce trebuia să se sinucidă aia? Și ăștia să fie blamați public, linșați virtual pentru o glumă, care, să fim serioși, e chiar inofensivă. La urma urmei, Regina „a sărit cu parașuta” la Jocurile Olimpice (min 4:36). De ce aia e mai amuzant decât un telefon din celălalt capăt al lumii care n-a făcut nici un rău.