Mildred Pierce

Am renunțat la „sau”-ul din acest tip de postări, pentru că ce ar fi urmat după el ar fi fost doar o revărsare de epitete scoase la nervi. Pentru că nervii sunt rezultatul urmăririi acestei mini serii.

Nu nervi provocați de faptul că n-ar fi fost o ecranizare bună, că n-am citit cartea, am aflat asta doar când am citit pe Wiki, după ce l-am văzut. Nu nervi provocați de jocul actorilor, că toți au fost extraordinari, în frunte cu Kate Winslet, care nu degeaba a câștigat tot ce se putea câștiga cu acest rol. Să nu mai zic de Evan Rachel Wood, pe care îmi venea să o dau cu capul de pereți și să o bat până nu se mai ridică de jos. La fel ca și pe Morgan Turner. De fapt pe ea aș fi chinuit-o și mai mult. De două ori mai mult decât pe Evan Rachel Wood. Ah, să nu înțelegeți din acest puseu de violență că cele două actrițe n-au jucat bine. Au jucat perfect, de-asta mi-au și stârnit reacțiile astea.

Motivul pentru care nervii mei s-au încrețit în timpul vizionării e acest personaj interpretat de cele două: Veda Pierce, fiica lui Mildred. Morgan Turner e Veda în copilărie și adolescență, iar Evan Rachel Wood e Veda în prima tinerețe. Veda Pierce mi-a stârnit ura încă de la primul episod, de când Mildred s-a angajat chelneriță într-un bar-restaurant și îi era rușine de acest job din cauza fiicei ei. Care, dacă afla că servește la mese ar fi desconsiderat-o și i-ar fi fost rușine că maică-sa are o asemenea meserie. Fără să-i pese că dacă maică-sa nu aduce bani în casa, ea și soră-sa mai mică ar muri de foame, pentru că tatăl lor plecase la amantă. Tată care până la urmă s-a dovedit a fi unul dintre personajele cele mai de treabă. Revenind la Veda… Mildred face tot ce-i stă în putință pentru a o mulțumi pe fiică-sa. E obsedată și posedată de ea. Aproape îndrăgostită de mica tirană, care nu ezită nici o clipă s-o denigreze și să-i vorbească urât.

Când Mildred își îndeplinește visul de a-și deschide un restaurant, îi face și mai mult pe plac, dar când nu reușește să-i cumpere un pian (pentru că trebuie să-și întrețină și amantul), Veda, la doar 16 ani (pare-mi-se) își aprinde o țigară, îi vorbește maică-sii cu o superioritate grețoasa și, mai mult, îi da o palmă !!!! Lu’ maică-sa. În momentul ăla am vrut să închid laptopul, am băgat și-am scos și-am înjurat și-am blestemat până m-am răcorit. Cum mă?? Cum să faci așa ceva? Să dai în maică-ta că nu ți-a cumpărat un pian. Pfuai, deci foc am luat…


Până la urmă m-am uitat până la sfârșit, că am crezut că pramatia își revine. Ei aș… se înrăutățește. Dar nu vă mai zic, că dacă nu l-ați văzut și totuși ați vrea… măcar să vă enervați și voi, să nu vă stric plăcerea. ;))

În afară de asta, Mildred Pierce este o poveste despre reușita unei femei în timpul Marii criza economica, despre curajul de a deveni femeie de afaceri, de a avea amanți, de a-l întreține pe unul dintre ei și despre mândria de a nu accepta orice doar pentru a pune ceva pe masă. Dacă n-ar fi fiică-sa, ar fi chiar o poveste inspirațională.


Ce pot să zic? Merită văzut pentru decorurile și costumele minunate, pentru jocul actorilor și pentru atmosfera anilor 30 foarte bine redată. Sper să puteți digera comportamentul idioatei de Veda…

surse imagini: 1, 2, 3.

21 Comments

 • Dorin

  Da, e un serial foarte bine facut din toate punctele de vedere, iar atmosfera pe care realizatorii au reconstituit-o pana in cele mai mici detalii rivalizeaza doar cu cea din Downton Abbey si Mad Men.

   • crinutza

    Oameni fac multe chestii din dragoste pentru copiii lor. Unele de-a dreptul nebunesti si lipsite de orice logica pentru ceilalti.

    Fatuca ar fi meritat un final mai tragic asa, dar am inteles ca in carte e foarte light…

 • Oana

  Si eu l-am vazut si am avut aceeasi reactie :)). Pana si tata se enerva cand o vedea pe aia ca isi dadea atatea aere

 • diana

  Da,da, l-am vazut si eu, mai ales ca sunt fan Kate Winslet. Si da, era sa fac infarct la fazele cu Veda, dar am apreciat ecranizarea per ansablu si am fost fericita ca am rezistat fara sa-mi perforeze stomacul pana la sfarsit.

 • raven

  Oricat ar parea de ciudat, personajele de genul asta nu sunt asa de rare, ba dimpotriva ele evidentiaza un tip generic de caracter, incapabil de a-si percepe pe deplin propria pozitie in societate.

 • Kadia

  M-ai facut foarte curioasa, chiar vreau sa-l vad, mai ales pentru decoruri si atmosfera 😉 Iar Kate Winslet imi place, chiar si inaintea Titanicului 🙂

 • Alina

  Tot imi doream sa vad serialul asta, dar postul tau mi-a dat impulsul necesar si am downloadat primul episod, la care o sa ma uit chiar acum. Multumesc, asadar 🙂

 • vienela

  Imi este greu sa imi imaginez un copil dand in mama lui, chiar si intr-un film. Daca l-as vedea pe strada, sigur l-as lovi peste bot, fara sa ma gandesc la consecinte. Daca spui ca are doar 5 episoade, voi incerca sa il vad si eu.

 • Ciupercutza

  Serialul este exceptional facut si jucat! Noi cred ca l-am vazut intr-un weekend de iarna …
  Totusi nu-mi amintesc sa-mi fi starnit Veda asa reactii. Cred ca trebuie sa-l mai vad o data :))

 • Simone

  Ah, chiar vreau sa ma uit la serialul asta! Era pe lista… la Mad Man te uiti? Eu sunt la primul sezon, dar imi place, e foarte interesant. Oricum, e alt gen de seriale, mai classy asa :). Te pup [ce simpatica esti tu cand te enervezi 🙂 ]

 • Mircea

  Am zis ca nu ma mai apuc de niciun serial.. dar din “pacate” am descoperit “Dr House” care ti-l recomanda cu caldura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge