N-am stofă de pițipoancă -2-

În iunie, înainte de nunta unei prietene din copilărie, a cărei domnișoară de onoare am fost, o altă prietenă a insistat să îmi pună unghii. Tipsuri adică. Nu era prima oară când se ruga de mine să o las „să mă facă faină”, mai ales că era pe gratis. Altele plătesc bani serioși pe unghii false și eu nici nu vreau să aud. ;)) Nu prea vreau să aud din două motive: 1 – unghiile mele sunt suficient de tari și de rezistente, așa că nu am nevoie de manichiură artificială pentru a le avea lungi și frumoase, si 2 – lucrez toată ziua la calculator – e înfiorător să apeși pe taste cu vârful unghiilor. Îmi dău o senzație foarte enervantă așa că mai bine nu.

În liceu, când dirigul ne controla la unghii și la batistă (fără șagă!), eram mereu certată că nu-mi tai unghiile scurt. Aveam o manichiura frumoasă, eram dată cu lac incolor, alb sidefat sau vișiniu cu sclipici în funcție de fițe. :)) Am încasat chiar și o absență nemotivată din cauza manichiurii când dirigul nostru, fie iertat, m-a trimis la Bega să-mi cumpăr acetonă și să mi le șterg. Și dacă tot eram acolo, să mi le și tai. Noroc că n-am avut cu ce. Deci înțelegeți că nu urăsc unghiile lungi, pur și simplu acum mă incomodează.

Revenind la povestea noastră, chestia e că am acceptat și am lăsat-o pe Laura să-și facă de cap. Mi-a pus tipsuri, mi-a făcut French manicure, că n-am vrut nimic strident sau prea opulent și două zile le-am tot admirat. Asta s-a întâmplat cu câteva zile înainte de nuntă. Nuntă care a avut loc cu o săptămână înainte să plecăm în concediu. Știam încă de când îmi pilea plasticul ăla lipit pe unghii că o să îmi detest mâinile în Grecia și nu m-am înșelat nici un minuțel. Normal că n-am apucat să mai merg la ea să mi le taie înainte de vacanță, așa că acolo am asistat neputincioasă la creșterea mult mai rapidă (dovada 1 și dovada 2) a unghiilor mele. Spun „neputincioasă” pentru că nu voiam să mă pun eu să le tai, mai ales că era prima dată când posedam așa ceva și nu știam cum să le manevrez. Când m-am întors din concediu aveam să constat că nu-i mare brânză să îți faci singură manichiura chiar și cu tipsuri. Așa că timp de 2 săptămâni am tot înjurat, m-am miorlăit și m-am gândit la pițipoancele cu unghii și mai lungi ca ale mele. Pesemne că nu fac chiar nimic, pentru că-i destul de greu să te descurci cu asemenea ghiare.


Acum însă sunt bucuroasă. Unghiile mele au crescut și din tipsuri nu se mai vede decât o semilună mică mică. Data viitoare când le retez, scap de tot de ele. 😀 Unghiile mele sunt ok, sănătoase, n-au suferit prea mult din pricina tipsurilor, așa cum am fost prevenită. Pentru că nu le-am avut decât 2 luni, nu am suplimentat cu gel și nici n-am pus alte tipsuri peste.

Un fel de PS. Pregatisem postul si cand am dat preview, pluginul de posturi asemanatoase mi-a dat linkul catre postul asta, unde e si o poza cu unghiile mele naturale lungi. Si ce chestii mai scriam pe-acolo, ui, ui. :))