Nu ne place decât în grup

Chiar dacă am scris ieri pe Facebook un status care a fost share-uit de 56 de ori, ce e scris pe Facebook azi e, mâine nu. Însă ce e scris pe blog şi optimizat pentru motoarele de căutare, apăi acolo rămâane.

Scriam ieri despre păţania unui coleg cu o pensiune de la Clisura Dunării. Pensiunea Ancora, să dăm nume şi linkuri, ca să ştim despre ce vorbim (nu contează că îi facem trafic, măcar să afle lumea unde n-ar trebui să se ducă).

Pe scurt: în urmă cu aproape o lună, soţia colegului meu a făcut rezervare la Pensiunea Ancora. După ceva timp, când au sunat să li se confirme cazarea, li s-a spus ca în sistemul lor rezervarea nu figurează. Mă rog, basme, pentru că până la telefonul ăla au mai schimbat câteva „plezanterii”. Bun. Sună din nou peste ceva timp şi fac rezervare pentru weekendul ăsta. Ieri îi sună cei de la Pensiunea Ancora să le spună că le pare rău, dar patronii le-au cerut să anuleze rezervarea pentru că le vin nu ştiu ce grupuri şi au nevoie de cameră. N-are rost să vă spun cât de dezamăgită a fost soţia colegului meu şi cât de furios el…

Aşa că am început prin a scrie pe Facebook şi mesajul s-a propagat. Am mai primit nişte comentarii care vin să întărească faptul că Pensiunea Ancora de la Clisura Dunării este o locaţie superbă, dar cu o conducere fără nici o urmă de bun simţ şi cu un caracter infect. Acel gen de patron care are impresia că e suficient să ai o afacere frumoasă, că vin clienţii la tine, dar de fapt nu dă doi bani pe cine îi calcă pragul. Asta, probabil, cu condiţia să nu fie de-ai casei, caz în care, sunt sigură, lucrurile stau cu totul altfel.

În urmă postării de pe Facebook, am primit şi următorul comentariu:

Chiar in weekend am fost la Pensiunea Ancora…personalul are o atitudine groaznica, asa ca nu ma mir ca acelasi comportament e intalnit si in conducere. – Andreea

Aşadar, să ştiti: dacă nu mergeţi în grupuri mari, să merite şederea voastră acolo, nu daţi pe la Pensiunea Ancora că s-ar putea să nu vă bage nimeni în seamă. Sau, dimpotrivă, să vă trateze nepotrivit.

Sunteţi liberi să preluaţi informaţia pe blogurile voastre, pe Facebook, pe Twitter. Să afle cât mai multă lume că o rezervare făcută cu 3 săptămâni înainte e anulată pe motiv că vin alţi turişti. În grupuri, nu în cupluri.