Nu-s microbistă, da’ sunt suporteriţă

Nu se poate să treacă acest Campionat European şi eu să nu fac pe blog măcar o referire la el. Şiiii pentru că tot aşteptam momentul să vă povestesc despre cât de la curent sunt cu aproape tot ce se întâmplă în fotbal, iată că acesta a venit.

Să nu vă închipuiţi că-s toată ziua cu ochii pe gsp.ro sau că mă informez intenţionat despre ce transferuri s-au mai făcut, despre ce procese şi scandaluri „zguduie” lumea fotbalului sau despre clasamentul Diviziei A. Nu, Doamne feri, nu-s pasionata de subiect. Şi cu toate astea, cam ştiu ce se întamplă atât în ţară, cât şi peste hotare. Că are cine să mă informeze. Iubi zice despre el că nu-i microbist. Cu toate astea ştie de toate despre sport. Nu numai din fotbal, ci şi din tenis, din înot – mai ales din înot – din handbal şi din atletism. Oh, Doamne, şi urmează Olimpiada.

Revenind la fotbal însă. Cum nu îi ajung discuţiile cu colegii si prietenii lui, ţine morţis să împărtăşească informaţia şi cu mine. Şi io ce să fac? Îl ascult. Dar, mai mult de-atât, şi reţin ce-mi spune. Incredibil, chiar nu îmi doresc asta, dar am capul plin cu informaţii din fotbal, cum ar fi că înainte de Campionatul European, Italia aproape că era cu un picior în afară din cauza unor meciuri trucate (?!), că de 7 ani Spania bate tot ce prinde – e campioana mondială şi europeană – poate anul ăsta încă o dată, că Italia o snopeşte pe Germania de câte ori se întâlnesc, cam de 17 ani încoace. Şi câte şi mai câte, că nu mi le aduc aminte pe toate acuma. Dar le ştiu, sunt acolo, în capul meu, aşteptând ocazia să iasă la iveală. Ce-i şi mai comic e că merg la lucru şi duc informaţia mai departe. Mă trezesc discutând despre fotbal cu singurul coleg microbist.

Aşadar, vedeţi bine că-s suporteriţă şi eu. Nu a fotbalului, nu a vreunei echipe (nu vorbim aici despre Poli, care e în sufletul meu by default), ci a lui Iubi. Avon a vrut să ştie cum îl susţin eu pe el în timpul acestui campionat. Simplu: îl las în pace, nu-i pun întrebări (îmi povesteşte el şi fără să întreb) şi mă duc şi-mi văd de treabă. Nu cred că-şi poate dori mai mult. Poate doar să mă implic mai cu pasiune în tot ce înseamnă sport… Mda… asta nu se va întâmpla.

Pentru suporteriţele adevărate, Avon are nişte surprize drăguţe. Un set de cercei în formă de minge, de echipament sportiv sau de adidaşi sau un fluier cu bling bling 🙂 Mie tare mult îmi plac mingiile alea. 😛

Fetelor, voi cum vă susţineţi iubiţii microbişti?