Campanii în desfășurare

De fiecare dată când începe o nouă campanie, când scriu primul post, îmi vine să dau câteva explicații despre ea, să știți la ce să vă așteptați să citiți și de câte ori veți citi despre brandul respectiv. Și, totuși, am făcut asta doar de vreo 2 ori cred. Dar am luat decizia de a scrie câte un articol explicativ la fiecare început de campanie, unde se cer de la 2 posturi în sus. Mă simt oarecum datoare cu o atenționare a cititorilor (pentru că unii s-au aratat deranjați de prea multe advertoriale) astfel încât să înțeleagă ce-i cu atâtea posturi publicitare. Cum pe blogul meu sunt câteva în desfășurare, despre care urmează să scriu regulat sau în cadrul cărora am scris deja o serie de texte, m-am hotărât să le grupez într-un singur articol.

Și-așa cum am mai spus: chiar dacă sunt articole despre produse, fiecare dintre ele mă conține pe mine, ce cred eu, ce mă leagă sau mă va lega pe mine de ele. Câte o poveste de-a mea pentru fiecare advertorial.

Acuma că am lămurit, să trecem la subiect:

Campania Organique

Data început:  1 martie 2012
Dată încheiere: 30 iulie 2012
Număr articole: ± 6 (scrise deja 6, mai urmează vreo 2)
Frecvența articolelor: în funcție de anumite date cheie
Tag: Organique
Descriere: Organique este un magazin online care comercializează produse de igienă și produse cosmetice bio. Campania e una foarte diversificată, articolele au avut ca scop aducerea în atenția publicului a unor ceaiuri inedite, a unor produse de îngrijire bio (șampoane, creme, săpunuri, demachiant etc), a unor produse cosmetice bio (rujuri, rimeluri, farduri, etc). site | facebook | twitter

Campania Activia

Data început: 16 mai 2012
Dată încheiere: iulie 2012
Număr articole: ± 6 (scris deja 1, mai urmează ± 5)
Frecvența articolelor: ± 2 pe lună
Tag: Activia
Descriere: Noua campanie Activia, desprinsă din prima – Obiceiuri sănătoase – promovează tot conceptul de trai sănătos, însă cu mai mult accent pe produs. Dacă prima campanie nu scotea prea mult în evidență iaurtul Activia, aceasta se învarte în jurul lui. S-a creat o platformă specială, dedicată unui program de 14 zile, exact cât este recomandată o cură de iaurt Activia). Scopul campaniei e acela de a educa pe oricine dorește să trăiască sănătos. În fiecare zi, cei care se înscriu în program, primesc un email cu indicații sănătoase: ce trebuie să mănânce, câta mișcare trebuie să facă și ce fel de mișcare, plus câte un sfat de la un consultant de imagine. site | facebook | twitter

Campania Avon

Data început: 25 mai 2012
Data încheiere: 31 decembrie 2012
Număr articole: 8 (scris unul, mai urmează 7)
Frecvența articolelor: unul pe lună, după data de 15
Tag: Avon
Descriere: Campania Avon este menită să celebreze cei 15 ani de activitate a brandului în România. Astfel încât, în fiecare lună, vă voi povesti câte ceva care se leagă de istoria Avon. Accentul nu e pus pe produs, doar dacă aleg eu să vorbesc despre anumite articole din cataloagele Avon. Fiecare post va fi o poveste personală care va face referire cumva la un anumit moment din cei 15 ani ai companiei. site | facebook | twitter

Cam asta e treaba cu campaniile. Acum știți că în fiecare lună veți citi (dacă vreți) de 2 ori despre Activia, o dată despre Avon și încă puțin despre Organique. Bineînțeles, printre ele mai pot fi și alte articole publicitare, care nu fac parte din campanii ample. Și tipul ăsta de articol va introduce și campanii viitoare.

Să știm o treabă și să nu mai aruncăm cu ouă aiurea.

PS. Pentru cei care-s mai noi sau care n-au stiut, toate articolele platite se gasesc in categoria moneda de schimb.

7 Comments

 • lala

  mie imi plac foarte mult articolele din categoria moneda de schimb deoarece aflu multe chestii despre tine.si cum spui tu “fiecare dintre ele mă conține pe mine, ce cred eu….Câte o poveste de-a mea pentru fiecare”.

 • Alina

  Am fost reprezentant AVON si am iubit experienta. Mi-au placut mereu produsele lor, pacat ca aici nu le mai gasesc.

  Cat despre cei care ar fi deranjati de aceste articole, e cam ciudata atitudinea. Nimeni nu ii obliga sa citeasca, iar pentru mine una, atunci cand cumpar ceva, cantaresc mult in luarea deciziei parerile persoanelor in care am incredere. Si cum stiu ca tu nu ai recomanda ceva fara sa o faci in cunostinta de cauza…am incredere si consider ca imi faci chiar un serviciu.

 • Ioana

  denumirea “moneda de schimb” mi se pare geniala pt acest tip de articole! cei care critica poate ar dori si ei sa primeasca vreo “moneda” dar nu le-o da nimeni la “schimb”, mai stii?

 • Roxana

  Vreau sa spun doar ca ai asa un stil frumos de a scrie si de a prezenta lucrurile, incat chiar daca am vazut ca e vorba despre o campanie, nu am avut tendinta sa zic “uite inca un articol platit”, iar asta se intampla rar! O sa te citesc cu drag si de acum, de categorii si selectii n-am vreme, citesc la rand si imi place! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge