Cum s-a văzut Vocea României live ?

Extraordinar de bine. 🙂 Dar n-o sa fiu zgârcită nici cu cuvintele, nici cu laudele. Așa că, pregătiți-vă pentru un articol destul de lung. Apropos, despre programul meu de dinainte de show o să vă povestesc pe luni încolo.

Seara la 18:30, Raluxa, Maldita și Anca Nelersa m-au pescuit din Piața Charles de Gaulle, de unde am plecat spre Buftea printr-un trafic care pe mine m-ar fi încărunțit și mai mult. Am ajuns la studiourile Media Pro, care pe mine m-au fascinat. Sunt atâtea clădiri acolo, încât primul gând care mi-a venit în minte a fost că-i un sat în sat. Și nici măcar nu le-am văzut în timpul zilei. Poate oi avea vreodată norocul să le vizitez și pe lumină să mă minunez și mai mult. Intrăm în hala ce adăpostea platoul emisiunii și eu încep să am emoții. Ah, dacă aș fi știut câte lucruri frumoase urma să văd, cred că emoțiile ar fi fost și mai mari.

Deși coada era destul de lungă la intrare, noi, bloggerii, fiind invitați, am fost luați în primire și conduși la locurile noastre. Da, am avut locurile noastre, cu nume pe ele și cu câte o plăsuță branduită cu sigla Pro Tv, în care ne aștepta cuminte câte un tricou cu Vocea României. Așa ca ăsta:


Ne-a bucurat tare mult atenția asta și am admirat și mai mult profesionalismul de care dau dovadă organizatorii. Prima impresie pe care am avut-o când am dat cu ochii de scenă a fost că locul nu e atât de mare precum se vede la TV. Ne-am așezat pe scaune, ne-am scos aparatele foto, telefoanele, arsenalul de care aveam nevoie pentru a împărtăși experiența cu lumea. La un moment dat, nu mai știam ce să fac prima oară: poze sau să twittui. Sau să mă minunez și să mă conving că da, sunt acolo unde nici nu mi-aș fi închipuit că aș putea ajunge. Era cât pe ce să-mi strice seara telefonul meu, când a decis că l-am stresat prea mult și mă anunța sfidător că i se termină bateria. Apoi, peste câteva minute, mi se inchide și aparatul foto, dar penru ăla aveam baterii. Și cautându-le eu în poșetă, ghici cine mă aștepta acolo? My precious Kindle, dotat cu 3G. :)) Mi-am băgat frumos telefonul în husă și mi-am pupat Kindle-ul de bucurie. Ce dacă arătam ciudat cu ditai aparatul, abia scriind? Puteam rămâne în contact cu lumea de pe twitter.

Impresia pe care mi-a lăsat-o organizarea e că emisiunea este gândită la secundă. Nimeni nu e în plus, nimeni nu e în minus, toți știu ce să facă și când să facă. Nici nu m-aș fi așteptat la altceva și nu mi-am făcut vreo clipă griji că ceva n-ar putea merge conform planului.

Câteva chestii despre ce vedeam și ce auzeam noi.
–    nu vedeam înregistrările și discuțiile din camera verde, însă le auzeam.
–    nu vedeam reclamele (nu că ne-am fi dorit), dar ni se spunea cât durează pauza. În care puteam să ieșim din sală, dar trebuia să ne întoarcem la locurile noastre înainte să înceapă tanti numărătoarea inversă.
–   eu (nu știu ceilalți) nu-i auzeam prea bine pe cei din juriu. Pe Moga și pe Loredana nu i-am auzit deloc. Bine, poate și pentru că eram preocupată de twittuială și nu eram atentă la ce se discută pe scenă.
–    participanții au cântat extraordinar. Nu știu cum s-a auzit la TV, dar acolo s-a auzit foarte foarte bine.
–    există femei de serviciu care lustruiesc scena în fiecare pauză.
–    Pavel Bartoș întreține atmosfera pentru public și în timpul pauzelor publicitare.
–   cateodata citește de pe un prompter mare, însă dialogurile cu juriul și cu concurenții sunt improvizații. Foarte savuroase, de altfel.
–    dansatorii sunt aceiași de la Dansez pentru tine.


Acum, despre concurenți. În afară de Cristina, din echipa lui Brenciu, mi-au plăcut absolut toți și mi-a părut tare rău de Mihai că a plecat. Cei doi care m-au fermecat au fost doi băieți de la care nu mă așteptam: Cătălin și Ștefan. Efectiv mi s-a făcut #pieleadegăină. Copiii ăștia cântă prea bine ca să poți alege ușor… L-am văzut pe Smiley cât de greu i-a fost să aleagă dintre Mihai și Anthony… Brenciu, dacă Cristina n-ar fi cântat cum a cântat, probabil ar fi plâns din nou. ;)) În rest? Ce să vă mai spun despre ei? Sunt minunați. Se înțeleg atât de bine unii cu alții, sunt atât de bucuroși unii pentru alții, însă sunt conștienți că doar unul dintre ei poate fi Vocea României. Dacă mă întrebați de unde știu asta, păi o știu de la ei. 🙂

Cristina si dansatorii ei pe tocuri

Mihai

Catalin

Stefan

Anthony

Mai știți ce vă ziceam când v-am anunțat că mă duc? Că singurul lucru de care-mi pare rău e că nu-l aud pe Sebastian cântând. Însă, ce-am primit în schimb a fost mult mai tare. Toți participanții au luat parte la emisiune, așa că, deși nu l-am auzit cântând, am avut ocazia de a sta de vorbă cu el, de a face poze, de a-i spune că e favoritul meu și că-i țin pumnii să câștige. Ah, și i-am făcut o bucurie Rheei, arătându-i twittul ei. Mișto băieți, si el și fratele lui Max. N-am ratat ocazia de a mă poza cu oricare concurent care-mi ieșea în cale, cu Moga, cu Brenciu sau cu Mama Natură. Nu-i ca și când toată ziua aș fi pe acolo, așa că am profitat. 😛

Cu Max si Sebastian

Cu Moga

Cu Brenciu

Cu Mama Natura, care e si mai frumoasa in realitate decat la TV sau in poza

Cu Cristi Sanda, celalalt favorit al meu

Abia aștept să văd emisiunea duminică, să nu mai zic de cea de marți. Cam asta vă pot povesti de la Vocea României. Dacă aveți întrebări… 🙂

Pe facebook găsiți mai multe poze în albumul Vocea României.

Au mai scris: Raluxa, Chinezu, Toma, Piticu, Claudia, Cristina Bazavan, Hoinaru.