Bibi, Bebe Marian, Adelina si Loredana

Sincer vă spun că aş vrea să nu mai primesc asemenea rugaminţi. Nu pentru că sunt rea, nu pentru că mă dor mâinile să scriu şi vezi, Doamne, cine-s eu ca să scriu pe gratis despre toţi năpăstuiţii de soartă. Ci pentru că mi se chirceşte sufletul de fiecare dată când dau de-o poveste de-asta. Deja am devenit paranoică şi mă aştept tot mai mult că şi copiii mei să sufere de ceva boală de-asta incurabilă sau care necesită o căruţă jumate de bani şi că voi fi nevoită să recurg la aceleaşi metode de cerere de ajutor şi că nimeni n-o să mă mai bage în seamă pentru că deja lumea e sătulă să tot doneze şi să ajute şi să plângă pentru alţii. Pentru că deja se întâmplă ca lumea să nu mai fie sensibilizată de aceste cazuri disperate şi să treacă cu vederea posturile scrise pentru a cere o mână de ajutor, adică de bani, că de fapt despre asta e vorba.

Dar pentru că nu am dreptul să aleg cine are nevoie de ajutor şi cine nu, vă povestesc despre 3 cazuri care mi-au intrat în inbox şi în moderarea comentariilor.

Bibi

Despre Bibi mi-a scris Bogdana . Micutul acesta suferă de o boală despre care n-am auzit nici măcar în House sau în celelalte seriale cu doctori la care mă uit: Sindromul Backfan-Diamond. Un soi de anemie aplastica ce se traduce mai pe înţelesul tuturor prin incapacitatea maduvei osoase de a produce hemoglobina (adică celule roşii). Pentru a nu lungi povestea, pe care o puteţi citi în detaliu pe blogul special creat pentru boala lui, Bibi are nevoie de un transplant de maduva, o operatie şi periculoasă şi costisitoare. Parinţii lui ar avea nevoie de sprijin financiar pentru a-şi salva copilul şi la fel ca orice părinte, fac orice le stă în putinţă. Pentru cei care se pun în locul părinţilor lui Bibi şi care vor să doneze, o pot face prin paypal (găsiţi butonul pe blog în dreapta sus) sau în conturile de mai jos:

Va rugam sa precizati la descriere plata:”donatie pentru Tudor-Daniel FILIP”

in contul ASOCIATIEI ROTARY INTL MANGALIA.

CUI: 15037261

RON : RO40BTRL01401205702228XX

EUR : RO86BTRL01404205702228XX

BANCA TRANSILVANIA, Agentia MANGALIA, ROMANIA

SWIFT Code: BTRLRO22

Bebe Marian

Povestea lui mi-a intrat şi în inbox şi în moderare la comentarii. Deşi nu mi-a plăcut insistenţa, înţeleg disperarea. Bebe Marian suferă de Leucemie Acută Lomfoblastică Congenitală, dacă nu mă înşel (dar s-ar putea să da), este aceeaşi boală de care a suferit Daniel Răduţă. Pe lângă faptul că avem deja o poveste de succes în ceea ce priveşte invingerea acestei boli, acest bebeluş este singurul copil din ţară care i-a supravieţuit. Cel puţin aşa scrie pe blogul lui, acolo unde puteţi afla toată povestea. Are nevoie de o sumă care ajunge până la 130 000 de euro, bani pe care părinţii lui nu îi au. Contul unde puteţi dona este:

RON : RO53 BRDE 240SV 65357502400

BANCA: BRD Iasi – Agentia Poitiers

Titular: GRIEROSU VASILE

Loredana si Adelina Zaharia

Un mesaj foarte ambiguu şi cu două linkuri (dintre care unul data din 2008) mi-a intrat în moderare pe blog. M-am uitat la filmuleţul de pe youtube şi am citit articolul trimis, însă nu găseam nicăieri informaţia care mă interesa pe mine. Cum pot fi aceste fete ajutate şi unde se poate dona. Aşa că am vrut să îi scriu celei care mi-a lăsat comentariul şi să o intreb ce pot face oamenii pentru ele, dar mai înainte am căutat pe net să văd dacă găsesc ceva. şi am găsit un articol din EVZ din februarie 2011, în care se explică pe larg despre boala de care suferă cele două gemene de 26 de ani. Este vorba despre atrofie cerebrală, o bolă îngrozitoare care „macină creierul, afectează vorbirea şi mersul”. Mi se pare înfiorător să-ţi vezi copiii transformaţi din oameni normali în oameni pe care nu îi recunoşti şi cu care nu te mai poţi înţelege cum o făceai odată. şi mi se pare cu mult mai înfiorător cu cât şi eu mă confrunt cu o problemă de genul ăsta. Adelina şi Loredana pot fi salvate – dacă nu în proporţie de 100 %, măcar de 70 % – cu ajutorul unui transplant de celule stem, tocmai în China. Cele două operatii costă 60 000 de euro, iar mama fetelor nu are cum să plătească o asemenea sumă. Conturile în care puteţi dona sunt următoarele:

Sucursala BCR Brăila

TITULAR: Daniela Zaharia:

EURO: RO 62 RNCB 0048085555310002

USD: RO 35 RNCB 0048085555310003

RON: RO 89 RNCB 0048085555310001

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge