Cash for Kindness

Amy e însărcinată și merge la IKEA să-și cumpere mobilă. Nu ajunge la rafturile de sus, nu-și poate încărca singură căruciorul și nici nu și-l poate împinge singură. Cere ajutorul oamenilor din jurul ei. Unii o ajută să își pună marfa pe cărucior, altcineva îi dă produse de unde nu poate ajunge, dar o singura femeie stă după fundul ei și o ascultă dând aiurea din gură, ba mai mult se și întoarce când Amy o strigă în gura mare prin tot depozitul. Peste câteva minute, Amy îi spune femeii că a fost un fel de farsă, că nu e însărcinată, că nu are nevoie de nimic din ce a pus ea pe cărucior, dar pentru că a fost bună cu ea, e invitată în emisiunea lui Ellen pentru a fi răsplătită pentru bunătatea ei. Vedeți mai jos cum și cu cât a fost răsplătită.

****

Amy e din nou în dificultate când își cumpără un televizor imens și are nevoie de cineva care să i-l care până la naiba în praznic pe o căldură toropitoare. Reușește să agațe 3 bărbați, care îi cară televizorul până la capătul parcării unde e mașina ei. Pe drum îi înnebunește de cap, le cântă, le face complimente, le povestește chestii personale, dar toți o ajută pe „nebună”. Și pentru că au făcut-o, iată ce-au primit în schimb.

****

Sarah era o chelneriță obișnuită, până să facă un gest drăguț pentru niște femei care voiau să-și cumpere ceva ieftin de mâncare pentru că guvernul tocmai căzuse și nu știau ce urma să se întâmple. Fiind mamă singură și chelneriță în două locuri, Sarah le înțelegea situația, așa că s-a hotărât să facă o faptă bună: să le cumpere ea prânzul. Ce a urmat, vedeți mai jos:

Și mai jos:

Mie mi-au dat lacrimile la fiecare dintre cele trei clipuri și aș mai avea câteva să vă arăt pentru că de-asta o iubesc pe Ellen, pentru că apreciază oamenii care fac lucruri bune din suflet.

La fel a făcut și Loredana Neagu, fata care a returnat portofelul găsit în satul Berca. Europa FM a răsplătit-o cu 10.000 de lei, iar Habitat for Humanity Romania și Realitatea TV strâng bani pentru a-i construi o casă. Pentru că a făcut un gest simplu, a fost cinstită și n-a păstrat banii pe care nu i-a muncit. O admir și o felicit. Și sper din suflet că lumea să facă mai des lucruri de-astea. Nu pentru a fi răsplătiți cu bani, nu în speranța că îi va descoperi cineva. Ci pentru că așa e bine, pentru că asta ne face oameni și pentru că cei pentru care facem ceva, ajutorul nostru este uneori neprețuit.