Cu ce se mananca un fanpage?

Intrebarea din titlu e cat se poate de pe bune. In post nu va dau sfaturi si nu elaborez teorii.*

Nu mai ştiu, da’ pare-mi-se că n-am prea scris mare lucru despre pagina de Facebook a blogului sau fanpage cum i se mai spune. Am citit la Raluxa un articol interesant (unul din multele interesante) şi m-a pus pe ganduri.

Raluxa spune ca “făcându-ţi pagină de Facebook, te aşezi la aceeaşi masă la care brandurile mari încearcă să-şi exploreze şi să-şi apropie audienţa”. Nu m-am gândit la asta când am hotărât să o fac, motivul care m-a impins fiind obsesia mea  pentru comunicare şi dorinţa de a primi mesaje pe şi mai multe căi decât pe cele deja încercate (twitter, mail, YM, blog). Nici o clipă nu m-am gândit că aş fi nu ştiu ce mare brand şi lumea trebuie să beneficieze de informaţii despre mine sau blog şi pe Facebook.

Însă m-am gândit la următoarele:
– pe FB ai posibilitatea să vezi cine sunt cei care dau Like, prin urmare să-i cunoşti pe cei care îţi citesc textele, dar nu zic nici pâs pe blog.
– unora din cei care dau Like paginii le e mai la îndemână să comenteze pe Facebook decât pe blog sau consideră că dând un Like articolului îşi exprimă votul
– dacă Twitterul mi-a adus cititori noi, oare Facebook-ul nu poate face asta? Ia să încercăm.

Ce am constatat în urma creării paginii:
– traficul a crescut pentru că în Analytics Facebook e înaintea Twitterului
– multă lume nu intră pe bloguri. Poate uită, poate nu e curios, poate nu-l interesează ce are un blogger de spus într-o anumită zi, dar dacă titlul îl atrage, nu rezistă tentaţiei de a da click
– dacă îi place dă Like sau Share → află şi mai mulţi de blogul tău.
– pui nişte poze de la un eveniment, taguieşti lumea şi îţi creşte numărul de “fani”, implicit posibili cititori de blog

Aşa cum am spus şi pe blogul Raluxei, nu am pretenţia că ştiu cum să gestionez o pagină de Facebook sau că ştiu bine ce să fac cu ea. Vă spun ce am făcut până acuma şi vă las pe voi să judecaţi sau să-mi faceţi alte sugestii. Nu mă deranjează critica, atâta timp cât e argumentată şi constructivă.

– am instalat o aplicaţie pentru a prelua automat feedul blogului: RSS Graffiti
– pun linkurile posturilor şi articolelor pe care le scriu pentru alte bloguri sau site-uri (tabu.ro, şosetăria, pandoras, books-express)
– pun linkurile articolelor care îmi plac de pe alte bloguri sau site-uri
– pun pozele cu mesaj pentru fanii blogului – pentru a le mulţumi într-un fel şi pentru a le arăta cât sunt de importanţi pentru mine.
– pun poze de la evenimente, întâlniri sau de prin excursii
– uneori pun şi câte o melodie care mă bântuie într-un anumit moment
– din când în când mai scriu şi câte un status

* Vreau sa stiu ce ar trebui să mai fac pentru ca pagina de Facebook să fie şi mai user-friendly decât e acum? 🙂

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge