ASLS pentru cancerul de col uterin

Ne plângem mereu că nu există informare despre anumite boli, vaccinuri sau consecinţe. Motivăm cu „N-am ştiut” când mergem la doctor şi primim un diagnostic care ne îngrozeşte, dar care, dacă eram puţin atente şi precaute, îl puteam foarte uşor evita. Mergem la doctor când suntem la limită, când mai un pic şi poate fi prea târziu. Uneori, pentru unii dintre noi chiar e prea târziu.

Însă există posibilitatea să previi anumite boli sau sa tratezi încă din fază incipientă. Cancerul de col uterin poate fi prevenit şi chiar tratat complet. Este unul dintre puţinele cancere care depistate la timp se poate trata fără consecinţe mari. Dar pentru asta trebuie să îl preveniţi. Cel mai simplu mod este printr-un test Papanicolau, care depistează orice problemă a colului uterin. Acest teste trebuie făcut cel puţin o dată pe an, nu doare absolut deloc şi nici nu costă mult. La fel, trebuie făcută şi o ecografie mamară şi o palpare a sânilor săptămânală pentru a găsi posibile umflături care pot duce la cancerul de sân.

Asociaţia Studenţilor de la Limbi Străine (ASLS) organizează în perioada 15-25 martie a patra ediţie a Campaniei pentru prevenire a cancerului de col uterin. Joi, 18 martie, de la ora 16, o să fie şi o conferinţa la Facultatea de Litere din Bucureşti, în amfiteatrul Maiorescu. Veţi găsi acolo info-desk-uri care vă vor răspunde la toate întrebările şi toţi participanţii la conferinţa de joi vor primi gratuit un test Papanicolau din partea Dr. Mihăilescu Ghe. Invitaţii speciali care vor vorbi despre cacerul de col uterin sunt Oana Cuzino şi Dr. Jumugă Cristian. Mai multe informatii aici.

Acest anunţ este pentru bucureşteni, în principal, dar postul în sine este un semnal de alarmă şi un îndemn de a vă testa periodic pentru toate cititoarele mele. Nu mai amânaţi şi nu mai staţi pe gânduri, e vorba de sănătatea voastră!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge