Poze si povesti din Barcelona
Uf, pe repede înainte să vă povestesc cum fu. (Două zile am lucrat la poze şi într-un final m-am rezumat la 853, dar în total cred că sunt mult peste 2000).
Nu v-am povestit cum am ales Barcelona. Iniţial voiam să ajungem tot în Spania, dar urmând un traseu mult mai lung cu mult mai multe opriri şi cu mult mai mulţi bani cheltuiţi. Barcelona a fost exclusă din start pentru că „e un oraş în care trebuie să te opreşti mai mult de două zile”. Apoi, vorbind cu Ama şi cu Dan (prietenul ei) am plănuit o excursie cu maşina prin Germania şi prin ţările învecinate. Planul era cam şubred şi nu eram niciunul foarte siguri că o să funcţioneze, dar când visatul e pe gratis, nu există graniţe şi distanţe prea lungi. 😛 Într-o zi, mă sună Ama să mă întrebe daca nu vrem să mergem o săptămână la Barcelona, dar să ne decidem repede că trebuie acţionat în consecinţa. Okeeeey, ne gândim… Voiam sa vad Barcelona, doar că nu ştiam când. Aşa fac eu întotdeauna, amân chestiile care mă interesează fără nici un motiv anume. Dar ne-am lăsat convinşi şi în două zile aveam plătite şi avionul şi avansul la cazare. 😀 Împreună cu Ama, Dan, fratele lui Dan, Sorin, şi soţia lui, Moni ne-am dus în Spania.
Şi de-acolo vă povestesc pozele, pentru că oricum poveşti puteţi auzi cu miile şi tot nu puteţi să gustaţi savoarea Barcelonei decât când îi călcaţi pragul.
Experienţa cu avionul a fost interesantă şi evident am vânat un loc la geam. O mică parte din dansul norilor si ţărmurile sudului Franţei (cred. 😀 ).
Parcul Guell este extraordinar. Mi-au plăcut mai ales căsuţele alea două care parcă erau de turtă dulce.
La Sagrada familia nu m-a impresionat. 🙁 Nu ştiu de ce. Poate şi pentru că nu pot să înţeleg de ce lucrurile se mişcă atât de încet. Parcă ar fi autostrada din România.
Marea Mediterană e ca un lac. 😛 N-am văzut nici un val nici pe ţărm, nici din avion când am decolat. La plajă am stat doar puţin într-o dimineaţă ca să îmi satisfac bucuria că m-am scăldat in Marea Mediterană. Cum ziceam, fără valuri. 😛
Din Coloana lui Columb am avut o privelişte minunată pentru numai 2,5 euro.
Camp Nou e impresionant, dar părerea mea e că intrarea e prea scumpă. Am fost extaziata în camera cupelor, mi s-a făcut pielea de găină. 😀
Passeig de Gracia este cel mai elegant bulevard, plin de clădiri de o arhitectură incredibilă, o adevărată dantelărie de piatră. Aici se află şi faimoasele La Pedrera, Casa Batllo, Casa Amatller, Casa Lleo Morera si Fundacio Antoni Tapies.
Plaça de Catalunya este locul în care toate drumurile se întâlnesc. Vederea panoramică am obţinut-o de la al nouălea etaj al mall-ului El Corte Ingles.
Plaça d’Espania a fost prima care mi-a tăiat respiraţia, deşi toate cele văzute până la ea au fost frumoase. Corida, turnurile veneţiene, statuia şi mai ales vederea liberă spre Museu Nacional d’ Art de Catalunya. Superb.
Fântâna magică e pur şi simplu magică. Nu are rost să caut alte adjective. Am avut acelaşi sentiment de piele de găină când „a dansat” pe Barcelona a lui Freddie Mercury cu Montserrat Caballe.
La Rambla e acaparant. Te inghite şi atâta tot. O lume atât de pestriţă am auzit că se mai plimbă doar pe Champs Elysees. Din păcate e şi locul în care se fură cel mai mult. Noi am scăpat de experienţa asta. Tot felul de statui umane, idei care de care mai creţe, flori, animale, clădiri superbe, şi cea mai proaspătă mâncare în vestita piaţă La Boqueria. Şi puţin cam piperată la preţuri, unii ştiu mai bine. ;))
Barri Gotic a fost a doua tăiere de respiraţie. Pot spune că mi-a plăcut cel mai mult. Cu străduţele alea înguste, cu arhitectura gotică şi medievală…foarte frumos. Păcat că intrarea în Catedrală costa… dar eu nu dau bani să îmi fac rugăciunea.
Aquarium e ceva deosebit. Mai ales tunelul ala de 80 de metri pe sub apă unde înoată rechinii şi pisicile de mare pe deasupra ta. Pentru copii e amuzant de tot, însă nici aici preţul nu mi s-a părut potrivit.
La Caixa Forum a fost prima intrare gratuită. 😛 Am văzut o expoziţie de machete ale arhitectului italian Andrea Palladio, am urcat pe acoperiş să pozam turnurile Casei Ramona şi să ne bucurăm de privelişte.
Apoi am luat-o la picior spere Montjuic, un parc imens ce adăposteşte satul olimpic, stadionul olimpic, Torre Calatrava şi o bogată vegetaţie că îţi e mai mare dragul să stai pe băncuţe printre pomii lui. Am fi intrat si la Poble Espaniol, dar am ajuns prea târziu.
Spitalui Sant Pau i Santa Creu este o bijuterie arhitecturală ce seamănă mai mult cu un muzeu decât cu un spital.
Arcul de Triumf este mai mic decât cel din Bucureşti. Aşa cred. 😀 Dar este mult mai frumos. Unde mai pui că dă înspre cel mai frumos parc din Barcelona – Parc de la Ciutadella. In parcul asta e găzduită Gradina Zoologică, unde îl felicit pe Iubi că a insistat să mergem şi pentru care am renunţat la Muzeul Picasso. Tot aici este Castelul celor 3 dragoni, un lac frumos foc şi o fântână minunată în care se spune că dacă îţi bagi picioarele (la propriu) te întorci sigur la Barcelona. 😛
La Zoo, delfinii m-au făcut să îmi dea lacrimile, pinguinii şi focile – le-aş fi smotocit o tură, flamingo au stat cuminţi la poze, felinele erau cam plictisite, drept pentru care lâncezeau la soare sau la umbră, păunii se plimbau liberi pe-acolo ca găinile pe la noi pe la sate, girafele erau foarte frumoase si pe suricate le-am descoperit mai mici decât mi le imaginam eu, dar drăgălaşe foc.
Palau Guell – a doua intrare gratuită ne-a cam dezamăgit că am aşteptat la o coadă luuungă şi obositoare doar pentru a vedea un subsol cu nişte coloane. Datorită faptului că era în restaurare n-am putut urca la etaj şi mai ales pe acoperiş unde chiar am fi avut ce vedea. Asta e, poate alta dată.
Muzeul Frederic Mares a fost a treia intrare gratuită şi unul dintre cele mai impresionante muzee pe care le-am vizitat. Am descoperit abia când am căutat pe net că era şi el sculptor, eu crezând că e doar colecţionar. Aşa se explica o cantitate mare de sculpturi în lemn, majoritatea înfăţişându-l pe Iisus pe cruce. Colecţii copleşitoare de tot felul de obiecte medievale, de la chei până la evantaie, ace de păr şi bijuterii, la aparate foto, la ceasuri şi biciclete.
Cladirea Palatului de Muzica Catalana e la fel de frumoasă ca şi cea a spitalului Sant Pau i Santa Creu. Nici n-ai zice ca e un loc în care muzica e cea care contează.
Cam asta am văzut şi în afară de durerea de picioare zilnică şi chinuitoare nu am nimic de reproşat acestui concediu. Mai sunt o tonă de chestii de povestit, dar sincer după nunta, sunt cam varză şi nu-mi mai amintesc mare lucru. Oricum pozele vorbesc de la sine, aşa că poate vă faceţi o idee cât de cât. 😉 Albumul 1 şi albumul 2.
42 Comments
Alina
Foarte frumos! 🙂
Rox
Foarte frumos 🙂
Sagrada Familia a primul ‘loc’ din barcelona de care am auzit, acum cativa ani cand a fost ceva campionat european sau mondial de natatie acolo, si la sariturile de la trambulina se vedea in fundal Sagrada Familia, tronand peste restul cladirilor din oras, si datorita ei a incoltit in mintea mea gandul ca vreau sa vad Barcelona.
Cand am vazut pozelel tale cu Plaça d’Espania mi-am dat seama ca am vazut-o in Turul Frantei de anul asta, din elicopter, si e foarte frumoasa 🙂
Ma opresc din comentariu si fug la albume sa ma delectez cu pozele cele multe 🙂
Barbie
Ah, Barcelona e poezie curata, n’am intalnit pana acum nici o persoana care sa nu fi fost impresionata. Si daca ar fi sa aleg cel mai fain loc din tot orasul, eu as zice Park Güell…
Ma bucur ca v’ati simtit bine si pozele sunt superbe!
Lori
wow! just wow!
şi la noi Barcelona e pe listă 🙂
Dan
Pe mine nu piata m-a costat cel mai mult, ci metroul.
Ninulescu
2000 de poze ? :)) credeam ca trebuie sa fi Japonez sa faci atitea intr-o excursie :)), eu am fost la zilele orasului Deva, si am facut acolo 6 poze 🙂 cind le-am zis la prieteni au fost tare dezamagiti :)), prietena mea umpluse cardul de 2 GB, da eu sincer, am crezut ca sint multe si 6 :))
Ralk
Si eu am avut niste basici dupa o zi de Barcelona… si acum mai am cicatrici, desi a trecut un an. Dar a meritat…
ana
Foarte frumos!Aveti acum amintiri de neuitat!:)
fleurdulys
Ce frumos. La anul am de ales daca ma duc in Spania sau in Finlanda si Suedia, incep de pe acum sa inclin catre prima optiune.
carlitos
Welcome back!
Pare un oras impresionant, intradevar… o sa-l adaug si eu pe lista. 🙂
p.s. Fotografiile sunt minunate!
Cârtiţoiu'
Sper că ţi-ai distrat şi odihnit mintea suficient. Că eu cre’ că da.
evergreen
Superb! Bravo pentru experienta traita! Sper ca ti-ai bagat picioarele fantana.
Abia astept sa merg si eu!
boogye
In curand plec si eu la Barcelona, pana acum Londra e pe primul loc, dar nu se supara nimeni daca pica pe doi 🙂
Dojo
Fataaa, arata de mori, sa fiu daca nu. MINUNAT. Si 2000 de poze e de bun simt. cand ai ce vedea, carduri sa fie, ca energie avem.
Ma bucur ca ti-a placut si din ce vad, chiar merita “oboseala”. Superb.
camytzi
Ţe flumoooooos !!!!
Cu toate că îmi cam dau zburleli pe spate imaginile din avion, oraşul ăsta chiar merită vizitat. Mulţumesc, cel puţin în numele meu, de imagini!
A, da, am uitat 😀 : welcome back!
DarkJade
Very nice! Imi plac colajele, coloreaza si mai mult postul 🙂 .
Inka
Absolut superbe pozele!
Victor
Eu saptamana viitoare plec in Barcelona 🙂 Numai bine a picat postul asta. Plaja din Barcelona e faina sau trebuie sa emigrez spre Costa Brava?
ramo
Welcome back! Chiar ca ai vazut Barcelona pana in chiloti 🙂
Bravooo! Abia astept detalii, sigur ne mai dai cand te odihnesti 😉
Alina
Excelent!!!
pe de o parte am cascat ochii mari sa vad, sa simt Barcelona-chiar daca numai din poze-, pe de alta parte as fi facut ochii mici, mici de tot sa fiu surprinsa total atunci cand voi ajunge si eu sa vad Barcelona pe viu!!!
Nu esti acuma in starea aia in care visezi la urmatoarea excursie si o vrei cat mai repede? :))
Mie asa mi se intampla dupa fiecare excursie…
Iulia
Eu exact in starea aia despre care vorbeste Alina sunt. Tocmai m-am intors de la Praga, superba si ea, si abia astept urmatoarea “escapada”. Iar una dintre destinatiile la care ma gandeam este chiar Barcelona, pozele tale fiind un nou argument in favoarea acestei destinatii 🙂
Liviu
Peste exact o luna voi fi acolo, in Barcelona. Abia astept. Iau reperele tale cu mine.
Pingback:
Tomata
Krompaczki Mihai
In Barcelona am fost si eu anul trecut, aveam planuit sa merg si anul asta dar mi s a anulat zborul cu o luna inainte de plecare , dupa ce era deja tot planuit.
Daca vreti sa mergeti cazati va la behostels ( http://blog.orhidee-online.ro/2009/07/14/vizitati-barcelona-detalii-cazare/ ) , sunt ieftini si e super ok acolo la ei. e usor de ajuns la barcelona cu wizzair, au tarife ieftine daca va cazati din timp
Pingback:
Tomata
Krompaczki Mihai
Eu anul trecut am cheltuit pt 2 persoane cam asa:
transportul 500 lei dus intors cu wizz, plus drumul de la baia mare la cluj si drumul de la aeroport din bcn la hostel(care a fost cam 30 euro ca ne a fraierit un taximetrist, putea sa fie mai mic daca mergeam cu metroul)
cazarea a fost 125E pentru 2 persoane 3 nopti in camera cu 8 paturi(pentru camera cu 2 paturi era cam 190E tot in perioada aia)
mancarea era cam 70E pe zi, de 2 persoane- apropo, mic dejun gratuit la hostel.
Deci pentru 3 zile si 2 persoane au fost cam 600E cheltuiti, incluzand toate drumurile, cazarea, masa si distractia.
calinvd
Si mie imi place Caixa, cu ferestrele mari culoarea aceea speciala a zidurilor si unghiurile drepte.
Sunt curios daca a fost doar cald sau foarte cald? La cat ati umblat trebuie sa fi prins o temperatura acceptabila.
Pingback:
Pingback:
Bia
Ce îmi place la nebunie:
1. Că ai văzut un oraș fermecător pe care sper din suflet să-l văd și eu cât mai curând.
2. Că ai făcut poze, cam câte aș fi făcut și eu, adică cu cât mai multe cu atât mai bine.
3. Că ai reușit să-ți dozezi energiile să vezi cât mai mult astfel că nu ai irosit timp.
4. Că nu ai cheltuit mult 😀
ȘI…postarea despre Barcelona e un mic ghid de călătorie pe care îl voi consulta în momenetul în care voi merge spre fascinanul oraș 🙂
Am venit mai târziu cu comentariile că am fost și eu plecată, prea puțin din păcate, dar nu mă plâng 🙂
Tomata
Mihai Pintilie
Foarte frumoasa Barcelona. Mi-ai adus aminte de multimea de locuri pe care le-am vazut si eu. Imi place cum scrii. Tine-o tot asa.
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: