Of, Brad Pitt ăsta…

Am vazut si eu azi-noapte The Curious Case of Benjamin Button. Faaaaaaain film, am stat pana la 3 fara ceva sa se termine, ca e destul de lung. Are vreo 2h 30. 😀 Sa va spun povestea pe scurt: Benjamin Button asta e un copil putin mai special. Adica se naste batran, cu toate bolile fizice aferente senectutii si pe masura ce creste, intinereste da’ bolile devin psihice. Evident ca ajunge sa se indragosteasca, o face de vreo 2 ori in viata, insa marea lui iubire ramane Daisy, o fetita pe care o intalneste la azilul de batrani in care copilareste el. Desi vietile lor se despart, destinul are grija sa ii aduca de multe ori impreuna. Daisy asta e interpretata de Cate Blanchett cand ajunge la varsta decenta pentru a se indragosti de fostul mosulica, acum un barbat atragator, ce o face sa ii spuna in fiecare noapte, desi el nu e cu ea, „Noapte buna, Benjamin”. De aici nu va mai povestesc ca stric farmecul filmului.

Dupa ce am stabilit ca filmul mi-a placut de numa’, am totusi cateva nedumeriri. Prima ar fi de ce Fitzgerald are o preferinta pentru numele Daisy? Ca filmul este o ecranizare a unei povestiri scrise de Fitzgerald, cu acelasi nume. Si in The Great Gatsby si aici, Daisy este EA, femeia caruia i se inchina sentimente si actiuni demne de o telenovela. Pe nevasta-sa o chema Zelda. Deci care-i faza?

A doua ar fi o chestie din afara filmului. Cum naiba poate Angelina Jolie sta linistita sa se uite la frumosu’ si chiparosu’ de barbatu’su si la diverse femei, cum se saruta de mama focului, cum se ating, cum se mangaie, cum se prefac ca fac dragoste? Cum poate? Eu cred ca as tampi. Da, da… o sa-mi povestiti de chestia cu actoria, apoi ca e totusi Angelina Jolie si ca nici un barbat n-ar indrazni sa o lase, ca un bun actor isi face doar meseria, ca si ea face la fel,  etc. Da’ sa nu uitam ca tot meseria si-o facea si cand a jucat cu ea in Mr. And Mrs. Smith. 😀 Na acuma, nu judec eu, pur si simplu cugetam azi noapte, ca Brad Pitt asta ii un fain, desi mult timp nu mi-a placut de el. Pentru varsta lui ii un hunk. Si ce noroc pe capetele lui Tilda Swinton si Cate Blanchett sa ajunga sa ii sarute gura aia la care viseaza un sfert de planeta. Se gandeau ele oare ca vor ajunge sa faca asta?

Mna… era tarziu si n-am vrut sa treaca momentul fara sa meditez. Si o inteleg pe Eva Longoria Parker cand a zis ca nu mai vrea sa isi sarute partenerul din Desperate Housewives pentru ca s-a maritat. 😛