Fata-n fata cu telefonia mobila

Spre deosebire de copilasii din ziua de azi, eu am primit primul meu telefon mobil in clasa a 11-a, la 17 ani, chiar de ziua mea. Ce mai vremuri! Si telefonul in cauza era unul tare aspectuos.

Ca un manechin, 90-60-90, avand alura unui bob de fasole, Sagemul meu m-a introdus in sfera GSM. Mandra mai eram de el ! Pana cad a inceput sa ma sfideze, sa se inchida singur nepasator si sa mai faca si alte giumbuslucuri pe care nu le recunosteam.

Asa ca m-am infuriat, l-am dus in piata sa-l schimb pe un Ericsson T65. Asta, cand suna, facea ca o broasa sau ca un greier, nici nu-mi mai amintesc bine. Ma tinea bateria ca uitam s-o incarc, era usor de manevrat, dar cand dupa despatirea de un iubit, un rington imi provoca tresairi dureroase, l-am luat si pe Eric si l-am schimbat cu primul meu Nokia.

Ciudatel el de felul lui, 2300 ma incanta la maxim: avea o melodie pe care o mai aud cateodata pentru caacum telefonul e la mami. Ma mai teleporteaza din cand in cand in trecut!

Pe Nokia 2300 l-am facut cadou pentru ca pentru prima data in viata castigasem si eu, prin tragere la sorti un Samsung P730. 😀 Cred ca la un concurs Connex! de-ala de trebuia sa iti convingi 5 prieteni sa se inscrie si ei. Sa nu va povestesc prin ce am trecut pana sa pun mana pe el. Exaltata pana la Dumnezeu si inapoi, aveam sa-mi pierd repede entuziasmul din cauza mai multor bug-uri din sistem: bateria tinea o zi, nu puteam sa transfer pozele de pe el pe computer, nu puteam sa transfer muzica de pe computer pe telefon, etc. astea erau cele mai enervante.

Durere si dezamagire mare, pana ma fraiereste unu’ si il dau la un schimb, putin cam nedrept, pe un Nokia 6610i. Oricat de trist ar fi fost trocul, eu am fost si inca sunt multumita de el. Bateria baterie, radio si functii destule cat sa ma satisfaca.

Apare Cosmote, dau fuguta si-mi iau alt telefon (Alcatel) cu cartela burdusita cu minute gratuite. Cartela insa are viata scurta, o vand si raman cu telefonul. Nu-i nimic, isi face Iubi aparitia in peisaj cu pretentii de numar pe Orange.

M-am executat rapid si pana in ziua de azi, Orange-ul functioneaza pe Alcatel.
RDS-ul ofera gratuit telefoane mobile, asa ca in poseta i-am facut loc si unui Digi Mobil de pe care abia am invatat sa trimit mesaje.

Pentru ca Vodafone e febletea mea, telefonul performant cu care m-am pricopsit de curand, va avea privilegiul sa-mi slujeasca cartela (scuzati cacofonia). Hiba cu noul Nokia e ca e mult prea potent pentru cerintele pe care le am eu de la un telefon. Adica MP3 player am separat, iar pe aparatul foto platesc rate lunar, deci nu aveam nevoie de optiunile astea si pe mobil. E cadou, nu mi l-am luat singura, asa ca nu va ambalati. Si nu, nu-l vand. 😛

PS. V-ati gandit vreodata cat de stransa e legatura intre melodiile telefoanelor si relatiile amoroase? ;;)