Altfel de lecturi

Zilele astea sunt pusă pe făcut liste, clasificări, adunat mai multe exemplare din acelaşi domeniu si postat pe blog. 😀 Azi, de fapt nu chiar azi, acum ceva timp, mi-a venit ideea să vă prezint lecturile mele ne-belestristice. Adică revistele pe care le răsfoiesc când nu am dispoziția necesară să deschid o carte, sau când nu am timp să mă cufund in lectură. Si cum momentele astea sunt din ce în ce mai dese, nu renunţ de tot la citit.
In desele mele vizite la Iulius Mall (nu, nu sunt o mall-uscă) săptămânal si lunar mă aprovizionez cu reviste gratuite şi de calitate. Buna treaba fac magazinele astea, îşi fac reclama la greu, dar măcar se mai bucură omul şi de un articol care să îl ţină informat, in pas cu moda, tehnologia sau actualitatea cat timp aşteaptă in staţie la autobuz.
Până acum, n-am descoperit decât vreo 3 firme care oferă gratuit reviste de-astea: Vodafone, Diverta si Germanos. Cei de la Vodafone văd că somează… de la numărul ăsta n-a mai apărut nimic.

Revista de la Diverta am descoperit-o acum 2 luni când căutam de zor cu totul alte lucruri decât cele ce apar în revistă. Ce-mi place la publicaţia asta sunt cele 5 categorii mari şi late, întinse pe nici mai mult nici mai puţin decât 130 de pagini. Evident că preferata mea e secţiunea dedicată cărţilor, împărţită şi ea pe subcategorii: pentru copii, beletristica, autoeducare, specialitate, audiobook, etc. Apoi avem secţiunile „muzică”, „film”, „jocuri” si „it&c”. Deci, orice domeniu te-ar pasiona, şansele să găseşti revista asta interesantă sunt destul de ridicate.

Pe cea de la Germanos am descoperit-o luna aceasta si nu mică mi-a fost surpriza să descopăr articole scurte si uşor citibile, poze interesante si mai ales subiecte diverse. Vorbeau chiar despre arhitectura pe lângă muzică, gadgeturi si mondenităţi. Unde mai pui ca i-am găsit pe Johnny Depp, Heath Ledger si Julian McMahon laolata in paginile ei, si bonus: o prezentare a formaţiei Pink Martini despre care nu ştiam prea multe, insă au ei o melodie drăguţă foc “Hang in there little tomato”. 😀

Am lăsat intenţionat la urmă o revistă peste care din păcate am dat prea târziu. Dilemateca. Adevărul e că niciodată nu m-au prea interesat revistele de cultură, deşi cultura in sine mă pasionează destul de mult. Însa, luna trecuta stand in staţie si aşteptând, văd in vitrina buticului de ziare o coperta cu Margaret Atwood pe ea. Am cumpărat-o pe loc, deşi n-am citit nici o carte a autoarei. Si ce sa vezi? In editorial se vorbea despre schimb de cărţi, despre cum a început românul sa citească si multe alte chestii care m-au făcut sa mă felicit ca am cumpărat-o. Trec mai departe, si tot mai departe pana vine autobuzul. Din cauză ca mie mi se face rău dacă citesc in chestii mişcătoare, m-am oprit din lectura pana acasă. Am dat-o gata in două zile. Aşa că luna asta, m-am prezentat frumuşel la chioşc si am cerut noul număr din Dilemateca.
Alte reviste pe care le mai răsfoiesc cu plăcere sunt fiţuicile gratuite : 24 FUN pentru editorialele numeroase pe care le are, Zile si nopţi, 7 seri si Mall Mania (are nişte pagini despre destinaţii de călătorie de dai pe spate: Japonia, Cuba si Malta sunt doar câteva).
Voi ce reviste citiţi?