Château d’Ussé (2023)

Când am făcut planurile pentru castelele de pe Valea Loirei nu ne-am putut îndepărta prea mult de Blois, deși eram cu mașina, deci destul de mobili. Iar de mobilitatea asta am profitat pentru a adăuga încă două castele la cele patru alese inițial.

Castelul d’Ussé a fost ales de Sotz pentru Ada pentru că e promovat ca fiind castelul Frumoasei din Pădurea Adormită. Deh, el s-a documentat mai mult ca mine. A fost singurul castel unde am avut o căutare de comori și ne-am distrat puțin căutând răspunsurile. Atât ei cât și mie ne-a plăcut în special că au populat camerele cu manechine îmbrăcate confrom modei vremii și au folosit un turn pentru a pune în scenă povestea Frumoasei Adormite. Faptul că e un castel mai mic pe care îl vezi în maxim două ore, inclusiv cu acareturile din curte, și cu mai puțini vizitatori i-a mai adus in plus niște puncte bonus.

Și că tot amintisem pe Facebook despre Le Nôtre, peisagistul grădinilor de la Versailles, am fost încântată să aflu că și pe cele de la Ussé tot el le-a conceput.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge