Locuri faine in Berlin

In iunie au venit socrii in vizita si pentru ca sunt atat de multe locuri minunate aici care merita vizitate si revizitate, i-am dus in doua dintre ele: Gärten der Welt si Barfuß Park, dar va povestesc mai jos despre fiecare.

Incep cu vizita la muzeul Pergamon,  pe care nu l-am vizitat de cand ne-am mutat aici si cand am auzit ca in octombrie se va inchide pentru 10 ani pentru renovari… ne-am grabit sa nu ratam ocazia. E superb inauntru si punctul de atractie e o bucata din Poarta Ishtar, reconstruita la Berlin din ce s-a mai gasit dupa dezintegrarea ei, fragmente descoperite int impul sapaturilor din Babilon. Insa nu doar aceasta poarta e magnifica, ci si fatada reconstruita a Portii Pietei din Milet, sau camera Aleppo si toata arta islamica, siriana, romana si greaca.

La Gärten der Welt am fost pentru a treia oara si am fost putin dezamagita. Data trecuta, totul era nou si frumos si curat, acuma am gasit locuri neingrijite si plante uscate. Ramane totusi un loc frumos si speram sa fie deosebit si vara, pentru ca primavara a fost superb.

Pe cioburi din sticla, pe conuri de pin, pietre de toate marimile si formele, samburi de piersica (au, au, au!!), nuci de cocos, prin apa rece sau noroi de diferite consistente, pe trunchiuri de copac, poduri miscatoare sau benzi late, la parcul desculților e mereu fain. A doua oara am descoperit trasee pe care anul trecut nu le-am facut si vremea a fost perfecta. Se aduna kilometri si pasi pe aplicatia telefonului pe sub copaci si printre multe chicoteli.

Si pe traseul vazut prima oara am intalnit o foarte stranie padure de conifere, insa magnetica tocmai pentru ca e neobisnuita. Am avut un sentiment ciudat ca in spatele trunchiurilor goale si dese se ascunde ceva. Ma gandeam ca desișul asta arata ca o padure din filmele de groaza daca ar fi filmata ziua. Nu mi-am putut lua ochii de la pomii aia…