Locuri faine in Berlin

In iunie au venit socrii in vizita si pentru ca sunt atat de multe locuri minunate aici care merita vizitate si revizitate, i-am dus in doua dintre ele: Gärten der Welt si Barfuß Park, dar va povestesc mai jos despre fiecare.

Incep cu vizita la muzeul Pergamon,  pe care nu l-am vizitat de cand ne-am mutat aici si cand am auzit ca in octombrie se va inchide pentru 10 ani pentru renovari… ne-am grabit sa nu ratam ocazia. E superb inauntru si punctul de atractie e o bucata din Poarta Ishtar, reconstruita la Berlin din ce s-a mai gasit dupa dezintegrarea ei, fragmente descoperite int impul sapaturilor din Babilon. Insa nu doar aceasta poarta e magnifica, ci si fatada reconstruita a Portii Pietei din Milet, sau camera Aleppo si toata arta islamica, siriana, romana si greaca.

La Gärten der Welt am fost pentru a treia oara si am fost putin dezamagita. Data trecuta, totul era nou si frumos si curat, acuma am gasit locuri neingrijite si plante uscate. Ramane totusi un loc frumos si speram sa fie deosebit si vara, pentru ca primavara a fost superb.

Pe cioburi din sticla, pe conuri de pin, pietre de toate marimile si formele, samburi de piersica (au, au, au!!), nuci de cocos, prin apa rece sau noroi de diferite consistente, pe trunchiuri de copac, poduri miscatoare sau benzi late, la parcul desculților e mereu fain. A doua oara am descoperit trasee pe care anul trecut nu le-am facut si vremea a fost perfecta. Se aduna kilometri si pasi pe aplicatia telefonului pe sub copaci si printre multe chicoteli.

Si pe traseul vazut prima oara am intalnit o foarte stranie padure de conifere, insa magnetica tocmai pentru ca e neobisnuita. Am avut un sentiment ciudat ca in spatele trunchiurilor goale si dese se ascunde ceva. Ma gandeam ca desișul asta arata ca o padure din filmele de groaza daca ar fi filmata ziua. Nu mi-am putut lua ochii de la pomii aia… 

5 Comments

 • Mada

  Ce tare e ideea cu parcul descultilor! Se pare ca avem și noi unul la o ora de noi, dar un comentariu google zice ca e mișto pentru copii dar o tortura pentru adulti. Vedem, încercam haha
  Mada a scris pe blog despre Keeping busyMy Profile

  • Tomata

   deci hai sa iti spun: eu dorm cu sosete pentru ca nu suport atingerea asternuturilor. urasc sa am praf pe picioare sau pe maini si mersul desculta e asa… un mare discomfort. DAR! Am incercat traznaile astea si mi-a placut. mai putin samburii de piersica si noroaiele in care nu as fi intrat nici platita :)) dar orice altceva a fost suportabil si chiar interesant. Daca mergeti, sa povestesti 🙂

 • Daniela B

  N-am fost niciodata intr-o tara nordica pe timpul verii dar cred ca este tare frumos. Imi place sa calatoresc si din pacate in Berlin chiar nu am ajuns. Eu vara aleg sa merg in tarile calde dar poate odata cu trecerea anilor o sa imi schimb destinatiile de calatorie pe timpul verii.
  Daniela B a scris pe blog despre SexShop EasyboxMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge