Berlinul mi-a furat toamna

Era o vreme în care cam cu cel puțin două săptămâni înainte de 1 septembrie mă apuca nostalgia și dorul nebun de toamnă. Îmi lipseau ploile, frunzele galbene, lumina si temperatura lunilor septembrie și octombrie. Savuram orice-mi oferea și nimic nu era prea mult sau prea puțin.

Acum… de când trăiesc într-un oraș cu puțină vară, cu multe ploi și vânt, cu toamnă în iunie, iulie, august și septembrie, dorul și nostalgia s-au potolit. Nu-mi place să am toamna la îndemână, vreau să o aștept cu nesaț, să o îmbrățisez cu tot ce îmi place la ea. A plouat mult la Berlin anul ăsta, foarte foarte mult. Mai mult decât în ultimii nu știu câți ani. Așa că în afară de frunze galbene, am avut tot meniul tomnatic: ploi, frig, ceață…

Îmi pare rău că mi s-a răpit așteptarea asta și bucuria întâmpinării toamnei, dar poate totuși va arăta toamna și la Berlin măcar o zi-două așa cum arată în Timișoara…

Sau oare mi-o fi dat mai multă toamnă decât pot duce?

foto via Shutterstock – toamnă

6 Comments

 • Roxana

  Partea faina e ca oricand poti face poze minunate. Cum sunt fotografiile facute toamna nu sunt altele. Pline de culoare si de tristete in acelasi timp.
  Asa ai da din multa toamna tuturor, asa o sa o poti duce.

 • Dana

  Cât am stat 1 an în Spania, în NV la Atlantic (Coruna) nu am văzut o frunză galbenă. De la atâta ploaie vegetația era mereu verde indiferent de anotimp. Așa tânjeam după toamna noastră… Eu mai zic în glumă că dacă aș emigra (deși nu mă atrage deloc ideea), musai să fie o țară cu 4 anotimpuri ca la noi.
  Dana a scris pe blog despre Poezie cu dichisMy Profile

 • Crisia

  Ca sa ma pregatesc de GZ B2 am tot ascultat ceva radio de stiri din Berlin. Daca mi s-a luat mie toata vara de cat am tot auzit la vreme de Shower und Gewitter” imi dau seama cam cum ti-a fost tie.

  • Tomata

   mvai, da… si eu ascult radio in masina, ma uit la desene animante cu Ada… deci mai prind una alta din limba asta complicata.
   cat despre vreme… e cald si bine de la inceputul lui septembrie :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge