O dorință din ce în ce mai vie

Ziceam ieri să nu intrați la bănuieli, că nu-s gravidă. Nici azi nu-s și probabil nici mâine nu voi fi. Chestia e că vreau să fiu. Încep să-mi doresc tot mai tare să fiu. Și nu pentru că-i un moft, o fiță sau pentru că toată lumea are, deci vreau și eu. Simt dorința asta atât de vie în mine că mă sperie. Probabil e instinctul matern despre care vorbește toată lumea și care s-a deșteptat după ce m-am măritat. Sau naiba știe când, că la 20 de ani îmi doream 4 copii. Mi i-aș dori și acuma dacă aș fi sigură că aș avea cu ce să-i cresc și nu le-ar lipsi nimic. Dar doi copii tot o să fac. Sau, mai corect spus, o să am. Pentru că și dacă nu pot să-i fac eu, o să-i am înfiați. Dar să nu ne pripim cu concluziile, că nici măcar nu ne-am apucat serios de treabă.

Că vreau doi băieți, știți deja. Am scris despre potențialii Tudor și Vlad și mi-am susținut preferința sus și tare. Însă probabil vă dați seama că-s destul de zdravănă la cap să nu fiu dezamăgită dacă o să am două fete sau o fată și-un băiat. Sotzului îi plac tare mult trenurile, așa că dacă vrea să se joace cu ele, să facă bine să-mi facă măcar un băiat (i-am scris deja o scrisoare). Moment în care îmi dau seama că dacă într-adevăr vom avea doi băieți, o să fiu singura femeie din casă. Muahahaha, militărie fac cu ei! :)) O să fiu cea mai protejată și cocoloșită femeie din lume, cel puțin în capul meu așa se întâmplă. Scor 1-0 pentru băieți. Și tot în capul meu, casa va fi plină de mașinuțe, trenulețele sus numite și piese de lego – gând care nu mă dă pe spate. Un punct în favoarea unei posibile fetițe e că i-aș putea face hăinuțe și m-aș juca cu ea cu păpușile – uai, ce mi-ar mai plăcea să o mai piaptăn și s-o îmbrac pe Barbie. Moment în care fetele egalează cu grație scorul băieților.

Mă surprind gândindu-mă cum le-aș putea explica anumite chestii, cum i-aș învăța și cum i-aș educa, citesc bloguri de mame și-mi spun „da, așa voi face și eu. Tre’ să țin minte și să nu uit ce-am citit la Mara / Bogdana / Dunia / Ioana / Loredana / Lavinia / Carla.” Desigur, fiecare părinte știe ce-i mai bine pentru copilul lui sau face cum crede că e mai bine. Nu-s întotdeauna de acord cu ce citesc pe blogurile mămicești, însă probabil doar pentru că nu-s mamă încă.

Sunt pregătită să fiu mamă? Sunt pregătită să renunț, cel puțin pentru o perioadă, la tabieturile, hobby-urile și timpul meu liber? Voi avea răbdare? Voi îmbrățișa mămicia atât de simplu și ușor cum o fac acum când nu-s în situația asta? Răspunsul la toate astea e „Nu știu”, dar sper din suflet să fie „Da”, să vină de la sine.

Se spune că dacă spui o dorință cu voce tare, nu se mai îndeplinește. Dar se mai spune și că dacă o scrii undeva, va deveni realitate mai repede decât crezi. Să vedem dacă funcționează.