Când blogul a ajuns pe ultimul loc

Era o vreme în care nu mă culcam în nici o seară fără să scriu pe blog. O vreme în care verificam statistici, mă chinuiam să găsesc un subiect despre care să scriu, o vreme în care blogul era o prioritate, un număr 1. E limpede că vremea aia a apus. Am încercat să țin o evidență a noii vieți în Berlin, să notez tot ce se întâmplă, dar mai ales cum se întâmplă, să compar cu ce-a fost, să mă bucur de scris. A durat puțin, după care s-a tot estompat și trec zile după zile, săptămâni după săptămâni până să mă pun eu să scriu. Nu-i că n-am ce, dar stau atât de puțin pe net să-mi fac damblalele, nu să lucrez, încât prefer ca în timpul ăla să trec razant pe lângă notificările de pe Facebook, să mai updatez Goodreads-ul, să mai citesc un articol din Paște-n Crăciun.

Se întâmplă prea multe lucruri care îmi necesită atenția și prezența, că netul, blogul și alte plăceri de-astea de pierdut vremea îmi sunt aproape străine. Nu aș vrea să spun că blogul era o pierdere de timp, dar clar aveam foarte mult timp liber în comparație cu ce se întâmplă acuma în viața noastră.

Și nu se întâmplă ceva nemaipomenit, însă Ada e prioritatea și pentru că nu mai e un bebeluș care să stea într-un loc și eu să pot face ce-mi place, renunț la orice și fac chestii pentru a o distra și pentru a-i ține de urât. Una peste alta, a început grădinița de două saptămâni, timp în care eu am fost cu ea în fiecare zi câte o oră ca să se adapteze. Nu prea s-a adaptat, a plâns în fiecare zi, doar de ieri am lăsat-o acolo aproape trei ore și am plecat acasă. Mâine la fel și de joi încearcă să o și culce acolo. Plânge după mine și mă șochează reacția asta pentru că nu credeam că îi pasă atât de tare dacă sunt cu ea sau nu. O puteam lăsa cu mamele la întâlniri și nici nu-i păsa că nu-s acolo. Cu grădinița e altfel, aparent. Încet, încet se obișnuiește și plânge tot mai puțin, dar pe mine mă termină psihic. Plus că n-am mai fost la lucru de când a început totul și, din păcate, se vede. Am făcut greșeli, am uitat să fac chestii, să trimit mailuri, să verific treburi… Știu că le e greu fără manager în Berlin, așa că nu mă dau afară. Cel puțin nu cred. Peste toate astea am trecut printr-un weekend în care am dormit câte 3 ore pe noapte din cauza unui nenorocit de canin (da, iar m-am lăudat degeaba, dați cu roșii), când Ada se trezea în răgete de două ori pe noapte. Se posta în față ușii de la intrare și ragea de ziceai ca o despicam. Ne-a terminat nervos pe amândoi, bine că a trecut și că si-a revenit la normal. Dormim toți trei ca bebelușii acuma.

Lucrurile încep să se așeze, dar a fost o lună de foc cum sper să nu mai avem prea curând. Plus că nu mai vine o dată primăvara și soarele, măcar să ne dea poftă de viață, să ieșim din casă și să nu mă mai uit la ceas cu ochii în lacrimi așteptând ora 19 când vine soțul acasă.

Revenind la titlu… sper și-mi doresc să-mi revină pofta de scris și timpul liber. Că-i păcat să nu trec în revistă mai multe evenimente, să vă povestesc cât de greu se obține aici un loc la grădiniță și alte chestii care poate mai ajută pe unii și alții când emigrează în Germania.

Deci, mai treceți pe aici, că tare-mi doresc să ne recitim.

sursa foto > n-am timp > Shutterstock