Berlinul pe scurt, în imagini (V)

Hai că seria asta e destul de longevivă. Am ajuns la episodul V, ultimul fiind cel din noiembrie. Ce s-a mai întâmplat de atunci?

A fost ziua lui Torran, unul dintre prietenii Adei. Ea n-a fost prea în formă pentru că a dormit pe drum și când a ajuns acolo era prea multă agitație. S-a smiorcăit un pic, dar până la urmă, curiozitatea pentru jucăriile lui Torran a câștigat și s-a calmat.

Apoi, cum nu mai mergem la întâlnirea săptămânală cu mamele, trebuie totuși să socializăm cu alți copii așa că am fost la playdate la Lucas acasă. Are un cărucior de lemn, de jucărie, tare mișto.

Tot la playdate am fost și într-o sâmbătă, într-un parc, deși era frig. Ador să văd ce frumos se joacă cu Sara, care vrea o surioară exact ca Ada.

Apoi au urmat sărbătorile de iarnă și piețele de Crăciun despre care n-am scris la timp și nici poze nu v-am arătat. Deci cu o lună întârziere:

Pieța de Crăciun – Alexanderplatz

Piața de Crăciun – Gendarmen Markt

Piață de Crăciun – Brandenburger Tor – după atentat

Piața de Crăciun – Breitscheidplatz – locul atentatului

Piața de Crăciun – Potsdamer Platz

Promenadă

Prânzul de Crăciun cu mamele internaționale, la un restaurant asiatic de tip „all you can eat”. Foarte bun, foarte frumos. Din păcate, pozele sunt de foarte proastă calitate, deci nu vi le arăt.

Ada e fascinată de aspirator. Așa că după ce i-am arătat cum înghite cablul, i-am arătat cum să aspire. Mai un pic și-o pun la treabă. 😀

A nins pentru prima oară anul ăsta, așa că am scos copilul să vadă ce n-a mai văzut până atunci. A început să ningă foarte tare, dar până am înfofolit-o eu, s-a oprit.

Dar am mai prins o ninsoare bună și i-am dat drumul pe câmp să exploreze.

Chiar în aceeași zi, am făcut ce ne-am tot propus de o grămadă de timp: să o ducem la bazin. Îi place în vană, la baie, așa că ne-am gândit că i-ar plăcea și la bazin. Nu ne-am înșelat.

În ianuarie, am fost iar la Kindercafe și-a fost tare distractiv. Copiii s-au jucat cu o bucătărie, s-au dat pe tobogan, pe huța, s-au jucat cu bile, cu mașini, cu căluți de lemn. O să ne găsim alt Kindercafe după ce se închide ăsta.

Mi-e drag de ea de mor când o văd cu codiță sau cu agrafe în păr. Numai că mă lasă să mă bucur de priveliște doar câteva secunde. 🙁

Ultimul din trupă care a împlinit 1 an e Oliver și tare mult ne-a plăcut la ziua lui. Și nouă și Adei. Se vede din poze, nu?

Săptămâna trecută a murit un fost președinte al Germaniei, prin urmare, marți toată piața unde merg eu la lucru a fost închisă. Pe lângă faptul că a fost destul de dificil să adun oamenii, am asistat la o desfășurare de forțe cum numai în filme am văzut. Cred că toată poliția din Berlin a fost mobilizată.

Și, în timp ce mă învârteam prin jur cu speranță că pot cumva ajunge la locul de întâlnire, am făcut niște poze unor statui de pe malul râului Spree.

Atât pentru moment. Revin cu episodul 6 peste câteva luni probabil.

sursa foto > Berlin my love > Shutterstock