Berlinul pe scurt, în imagini (III)

Multe, multe poze și experiențe am adunat de ultima dată când v-am scris despre Berlin. Despre Muzeul de Oameni și Festivalul de Literatură v-am povestit, nu mai amintesc. În schimb:

– am trecut printr-o nouă sperietură cu Ricky, care a făcut ceva la stomac de 3 zile n-a mâncat, n-a băut și n-a mers. Perfuzii, injecții, griji până când s-a ridicat și-a umblat ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.


– am făcut mișto de copil și l-am îmbrăcat în bufniță. N-a fost prea încântată.


– Ada primește chestii din diverse locuri. La bancă a primit o cărticică de colorat, la Vodafone o minge, la magazin un balon.


– am început să lucrez, part time, așa că în fiecare zi trec prin aceleași locuri și văd lucruri noi. Cum ar fi statuia lui Marx și Engels

– cafeneua Balzac, pe care o ador


– și turnul de televiziune

– uneori și desene pe asfalt

– am fost și la o întâlnire a românilor, dar am pozat ciorchinele de oameni ieșiți în parc, toate petrecerile de copii cu baloane în copaci și caserole cu finger food, dar și grătarele celor fără copii.


– ne-am cumpărat bicicletă, bine că avem cine s-o repare

– am sărbătorit cei 10 ani de când suntem împreună la o pizzerie din cartier și am găsit și-acolo o lecție de italiana, cum am găsit-o pe cea de la restaurantul grecesc.


– am fost la un magazin de cărți second hand și am făcut o poză tuturor cărților internaționale pe care le au. Sunt tare prost aprovizionați la capitolul românesc, și mi-au spus că dacă am cărți și vreau să le vând, ei le cumpără cu 1 euro. N-am.

– m-am bucurat să găsesc Dead Poets Society și Les Belles Images


– am fost la zoo și-am descoperit că Adei îi e ușor frică de câinii mai mari ca Ricky. Și de urșii-statuie.

– în schimb, la scări a fost distracție maximă

– i-au atras atenția elefanții și maimuțele

– dar cea mai faină parte a fost la locul de joacă pentru copii, unde s-a jucat cu apa, am dat-o pe tobogan, pe huța (împreună cu mine), a sarit un pic pe ceva ce semăna cu o trambulină, s-a jucat în nisip, s-a cățărat pe niște sfori. Da, distracție mare.

– la pediatru ca la Kinder Cafe

Și cam atât.

sursa foto > I love Berlin > Shutterstock