Ce mai fac?

Hai să mai scriu și ceva personal, că v-am amețit cu cărți, scriitori și festivaluri, și după statistici, îmi pare că nu interesează pe toată lumea. Dar asta e, blogul ăsta e, în primul rând, al meu.

De două săptămâni nu mai am timp. Nu mai am timp de frecat menta, nu mai am timp de pierdut, nu mai am timp să dorm. Ce am în schimb? Un job. Da, mi-am găsit de lucru. Un mini job, de fapt, care e mai mult voluntariat din punct de vedere financiar, dar da, am un job de 4 ore pe care îl fac cu mare drag, deși mă stoarce un pic de puteri acuma la început. Vă povestesc peste o lună despre el, când sper să mă obișnuiesc cu o rutină și să jonglez cu sarcinile mai ușor. Tot atunci vă spun și că Ada nu-i neglijată, că petrecem la fel de mult timp împreună și că și tatăl e mai implicat în viața ei de când am job.

shutterstock_302075804

În rest… citesc în draci. Nu mă pot opri, dar, sincer, nici nu vreau. Văd numai cărți, caut numai evenimente literare, nu-mi ajung minutele de pe mijloacele de transport și înainte să adorm ca să citesc tot ce vreau să citesc.

În Berlin vara s-a instalat, de fapt, în septembrie, în timp ce în iulie am dârdâit la 20 de grade, ne-a plouat și ne-a bătut vântul de ne-a zăpăcit. Acum, de o săptămână sunt tot peste 30 de grade. Încă n-a venit toamna, dar o aștept cu dor ca în fiecare an.

Nu am timp să observ mai nimic din jurul meu, că am mintea ocupată dacă nu cu cărți, atunci cu chestii legate de job. Acasă, Ada e neobosită, a învățat să urce canapeaua și mă gândesc serios să redecorez că nu doar că se cațără pe ea, ci și pe masa din spatele ei. Că o duce capul destul de bine și ne tot mirăm la alegerile pe care le face. Urcă și coboară singură scările de la intrarea în bloc, ba ținându-se de balustradă, ba în patru labe și Doamne feri să o iei de acolo, că una-două e gata scandalul. Hotărâtă și ambițioasă de mică.

Am o grămadă de poze pentru vreo 5 articole din seria Berlinul în imagini, toată chestia e să am și timp să le public.

În rest… mi-e somn și mă simt obosită tare. N-am un job greu de făcut, dar e obositor și, mai rău ca orice, e în plin soare și asta mă termină psihic. Am ajuns să urăsc căldura din tot sufletul. Aș vrea să fie cald doar când merg la mare, în rest, să nu treacă de 25 de grade. Bine, nici cu frigul nu mă împac prea bine, dar tot îl tolerez mai bine decât căldura.

Cum ziceam… să-mi găsesc rutina, că am multe de povestit despre noua aventură.

sursa foto> oboseală > Shutterstock