Iar îmi trebuie timp

Ați zice că stând acasă toată ziua cu un copil indecent de cuminte am timp și de pierdut. Greșit. Iar n-am timp. Iar vreau să fac un miliard de lucruri și nu știu cum să mă organizez.

Îmi scria cineva în comentarii că i se pare SF că am timp să citesc, să mă uit la seriale și filme și să mai am și grijă de un copil. Ați zice că o ignor toată ziua și că îmi văd de viață, de cusut, de citit, de privit la TV. Ei, nu-i deloc așa.

(Ada e prioritatea mea numărul 1 și e de ajuns să scâncească și mă înființez lângă ea. E la doar 1,5m de mine, în pătuțul ei, cu caruselul învârtindu-se și cântându-i melodii (care m-au înnebunit de cap), deci doar mă întorc și o iau în brațe. De fiecare dată când mă ridic de la mașină, mă uit la ea și dacă e trează mă mâțâi la ea câteva minute. Nu fac o fustă în 2 ore legate, nu văd un film și nu mă uit la seriale 2 ore în continuu, nu citesc o oră fără întrerupere. Toate astea durează mult mai mult, pentru că ba trebuie să o hrănesc, ba să-i schimb scutecul, ba dansăm pe muzica de la radio, ba râdem una la alta ca apucatele, ba vorbim, ba plânge, ba mai trebuie să plimb și animalul și atunci hop cu ea în marsupi și cu câinele în lesă și afară toți 3. Să nu mai zic că în fiecare zi ieșim la plimbare cu căruciorul, indiferent de vreme și nu ne întoarcem decât după minim o oră, iar seara poate mai ieșim o dată, mai scurt, în marsupi. Deci vedeți bine că nu mă ocup doar de treburile mele, cum poate reieși din ce scriu pe blog 🙂 Ah, și de mâncare fac seara când e soțul acasă sau chiar înainte să vină el. Curățenia, de obicei de dimineață, înainte să se trezească Ada.)

După paranteza asta lungă să vă spun, deci, pentru ce-mi mai trebuie timp.

Păi, aproape zilnic cos. De cele mai multe ori fac o fustă de la A la Z, alteori mai încep și alta, în alte zile doar termin una începută și nu mai cos deloc. De citit, citesc în fiecare seară înainte de culcare, iar dacă-i o carte interesantă care mă ține curioasă, mai citesc și dimineața când mă trezesc, până să facă și Ada ochi. Astea sunt activități zilnice.

Lăsând la o parte faptul că la filme și la serialele mele mă uit poate o dată pe săptămână, aș mai vrea timp:

– să citesc bloguri
– să scriu pe blogul propriu
– să pierd vremea pe Pinterest
– să colorez (extrem de liniștitor)
– să fac curățenie printre pozele de pe laptop
– să ascult muzică (chiar dacă în timp ce cos, ascult EuropaFM, m-am cam săturat de muzica lor)
– să văd The Great British Sewing Bee și The Runway Project
– să văd clipurile emisiunilor lui Ellen, Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel, The Wendy Show, The View etc

Nu-s chiar atât de ordonată să îmi organizez ziua astfel încât să le fac pe toate, că nu am întotdeauna chef să le fac pe toate. Dar mă irită (in the back of my head) că se adună atâtea și nu am timp să mă ocup de ele. De parcă ar pleca undeva.

#firstworldproblems